Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ŽNK Donat

Najava uspješnog proljeća

Autor: Šime Ćurko

16.03.2023. 15:09
Najava uspješnog proljeća

Foto: ŽNK Donat



Nakon pobjede u gostima kod drugoligaša Istre 1961, koja im je donijela plasman u polufinale Hrvatskog kupa, nogometašice Donata uspješno su krenule i u nastavak Prve HNL te su s 4:1 u Slavonskom Brodu svladale posljednju Viktoriju. Dva pogotka u tom dvoboju postigla je Roberta Savčić, a utakmicu je obilježio i seniorski debi Lori Laće.


– Sretna sam i zadovoljna utakmicom protiv Viktorije. Zahvaljujem treneru na ukazanoj prilici i prvoj utakmici za seniorsku ekipu. Ova tri boda su nam vrlo bitna i daju nam vjetar u leđa pred utakmicu s Rijekom. Nadam se kako ćemo s istom željom i dobrom igrom u narednim utakmicama pokazati kvalitetu ekipe te opravdati trenerova očekivanja – kaže Laća.


Šestoplasirane Zadranke imaju sedam bodova, kao i sedma Rijeka, i ova se dva sastava za sada bore za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta, koje vodi u kvalifikacije za ostanak u ligi. Dvoboj s Riječankama (12. kolo Prve HNL) je u nedjelju 19. ožujka u 14:30 sati na Stanovima.




– U Slavonskom Brodu smo odigrali jako dobru utakmicu. Zabili smo rani pogodak i uspostavili smo kontrolu na terenu Djevojke su odradile sve što smo dogovorili u svlačionici i zasluženo smo osvojili tri boda. Veseli me činjenica da su priliku dobile i cure iz kadetske ekipe i tako stekle vrijedno iskustvo seniorskog prvoligaškog nogometa. Okrećemo se sljedećoj utakmici protiv Rijeke i nadamo se nastavku pobjedničkog niza – ističe Jure Vuleta, trener Donata.


U klubu su posebno ponosni na veliko priznanje pionirskoj ekipi. Naime, ovaj je kolektiv Športska zajednica Grada Zadra proglasila najboljom zadarskom ekipom u 2022. godini. Pionirke Donata su lani bile druge u Prvoj HNL, u kojoj su nakon prvog dijela sezone vodeći sastav lige. Osim toga, trenutačno se sedam zadarskih nogometašuca natječe u svim dobnim kategorijama (seniorke, juniorke, kadetkinje, pionirke) u sastavu Hrvatske reprezentacije.