Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

MLS liga

NBA i NHL zvijezda postali suvlasnici kluba iz MLS lige: "Oduvijek sam sanjao imati nogometni klub"

Autor: Hina

03.03.2023. 07:32
NBA i NHL zvijezda postali suvlasnici kluba iz MLS lige:

Foto: Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Moj otac je bio profesionalni nogometaš i to je bio prvi sport u koji sam se zaljubio u Grčkoj - rekao je Giannis Antetokounmpo



NASHVILLE  Zvijezda NBA momčadi Milwaukee Bucks Grk Giannis Antetokounmpo, te najbolji strijelac u povijesti NHL momčadi Nashville Predators Šveđanin Filip Forsberg postali su suvlasnici nogometnog kluba Nashville koji igra u sjevernoameričkom MLS-u.


Uz grčku košarkašku zvijezdu u vlasničkoj strukturi kluba su i njegova braća Thanasis, Kostas i Alex.


“Moj otac je bio profesionalni nogometaš i to je bio prvi sport u koji sam se zaljubio u Grčkoj,” rekao je Antetokounmpo u izjavi na web stranici kluba.




“Kada smo moja braća i ja istraživali Nashville, znali smo da je to klub i grad u kojem želimo sudjelovati. Oduvijek sam sanjao imati nogometni klub,” dodala je jedna od najvećih NBA zvijezda.


Klub je osnovan 2017. godine, a u Major League Socceru igra od 2020. godine.


“Nashville je najsportskiji grad u zemlji i iznimno sam blagoslovljen što sam sada uključen u dva naša profesionalna tima,” rekao je Forsberg.


“Naš grad je jedna velika obitelj i baza navijača, a podržavamo jedni druge na terenu i izvan njega. Odrastao sam kao navijač Liverpoola u Švedskoj, a nakon današnjeg dana sretan sam što mogu dodati drugi set boja za koje ću navijati,” poručio je sjajni švedski hokejaš.


Većinski vlasnik kluba je John Ingram, a u vlasničkoj strukturi su i slavna američka glumica Reese Witherspoon, kao i zvijezda Tennessee Titansa Derrick Henry.


“Filip i Giannis nisu samo nevjerojatni sportaši, oni su ambasadori svojih sportova, uzori milijunima i zagovornici u svojim rodnim gradovima i diljem svijeta,” kazao je Ingram.