Petak, 24. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Platini se vraća

Nekadašnji predsjednik UEFA-e se vraća na nogometnu scenu, kandidat je za predsjednika NS-a Francuske

Autor: Hina

12.01.2023. 15:15
Nekadašnji predsjednik UEFA-e se vraća na nogometnu scenu, kandidat je za predsjednika NS-a Francuske

Foto: Michel Platini/Foto REUTERSNekadašnji čelnik Europskog nogometnog saveza (UEFA) i proslavljeni francuski nogometaš Michel Platini, mogući je kandidat za poziciju predsjednika krovne nogometne organizacije u Francuskoj, koja je ostala upražnjena ostavkom Noela Le Graeta, prenose njemački i francuski mediji.


Njemački dnevnik Sueddeutsche Zeitung je u četvrtak objavio da Francuski nogometni savez radi na tom planu s Platinijem.


Francuski radio RMC Sport je izvjestio da je francuski predsjednik Emmanuel Macron upitao Platinija zanima li ga čelna pozicija u francuskom nogometu.
Le Graet je odstupio u srijedu, nekoliko dana nakon što je rekao da neće razgovarati sa Zinedineom Zidaneom, kao potencijalnim nasljednikom Didiera Deschampsa na dužnosti izbornika francuske reprezentacije, te izjavio da ga “nije briga za njega”, uz dodatak “neka ide kamo god hoće”.


Dosadašnji predsjednik Francuskog nogometnog saveza je i javno optužen za seksualno uznemiravanje, ali on te optužbe odbacuje.


Platini je prije pola godine pred sudom u Švicarskoj oslobođen optužbi za prijevaru, a tom je prilikom izjavio da više neće tražiti posao nogometnog dužnosnika. No, istovremeno je rekao da bi ga zanimao posao u nogometu, ako bi to bilo nešto pozitivno.