Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP u Kataru

Nikola Vlašić se osvrnuo na "cirkus" u belgijskoj reprezentaciji: "To nije naša briga, fokus je samo na nama"

Autor: Portal Novi list

29.11.2022. 15:57
Nikola Vlašić se osvrnuo na

Foto: Nikola Vlašić i Mario Pašalić/Foto PIXSELL

Jako je teško igrati na bod, to nije naš mentalitet - rekao je Vlašić



RIJEKA “Nije nas briga što se događa kod Belgijanaca”, kazao je hrvatski veznjak Nikola Vlašić na novinarskoj konferenciji u trening kampu “Vatrenih” u Dohi.


Vlašić je zbog ozljede lista zamijenjen na poluvremenu susreta protiv Maroka, nakon čega je propustio iduća dva treninga. Bile su to prve Vlašićeve minute na svjetskim prvenstvima nakon što je na EURO-u upisao jedan nastup. Dobio je priliku i protiv Kanade ušavši u igru u 72. minuti umjesto Andreja Kramarića.


“List je OK, magnet nije pokazao ništa, Sada sam u punom pogonu,” kazao je hrvatski veznjak.




Posljednjih se dana mnogo pisalo i govorilo o narušenoj atmosferi u redovima belgijske reprezentacije, međutim Vlašić se nije želio previše o tome zamarati.


“Ne znam što se događa u njihovoj svlačionici, to nije naša briga. Oni su sjajna ekipa, no mi smo koncentrirani na nas. Fokuse je samo na nama, cijenimo ih i poštujemo, nas se to ne tiče,” poručio je veznjak West Hama na posudbi u Torinu.


Osvrnuo se i na istup belgijskog izbornika Roberta Martineza koji je izjavio kako je Hrvatska favorit uoči susreta 3. kola skupine F.


“Kada pogledamo Belgiju, bili su prvi na FIFA-inoj ljestvici, ne znam je li to “pila naopako”, no oni su odlična ekipa.”


Hrvatskoj za plasman u osminu finala treba bod, no Vlašić je naglasio kako igra na remi nije u našem mentalitet.


“Jako je teško igrati na bod, to nije naš mentalitet. U svakoj utakmici idemo na pobjedu,” kazao je dodavši: “Atmosfera u našim redovima je sjajna, nije to nikakva floskula.”


Belgijski napada trebao bi predvoditi Romelu Lukaku protiv kojeg je Vlašić igrao u Engleskoj, a od ove sezone obojica su u Italiji na posudbama. Vlašić u Torinu, a Lukaku u Interu.


“Lukaku je jedan od najboljih napadača na svijetu, svakoj momčadi pomaže da bude opasnija. Napravit ćemo analizu kako ga najbolje zaustaviti.”


Vlašić je istaknuo kako je počašćen što je na World Cupu i što dijeli svlačionicu s majstorom kao što je Luka Modrić.


“Odličan je osjećaj biti dio svjetskog prvenstva, počašćen sam što sam dio ekipe i što dijelim svlačionicu s Lukom, on je veliki igrač ne sada već u povijesti. Njegovi nastupi će ostati upamćeni.”


Zanimljivo, suprug Nikoline sestre Blanke Vlašić je belgijski sportski novinar Ruben Van Gucht koji je u Katru na Svjetskom prvenstvu. Nikola o tome nije želio previše razgovarati.


“Nisam na to pomislio dok mi niste spomenili. Ispred nas je specijalna utakmica zbog svjetskog prvenstva, ne zbog toga,” poručio je. (H)


Pacak o disciplinskom postupku

Glasnogovornik Tomislav Pacak odgovorio je na pitanje o disciplinskom postupku kojega je FIFA-a pokrenula protiv HNS-a.


–  Nećemo komentirati postupak, ono što mogu reći je da Hrvatski nogometni savez osuđuje sve oblike diskriminacije. Imamo šest dana da odgovorimo na postupak. Savez će se izjasniti FIFA-i, pa ćemo vidjeti što će biti – odgovorio je Tomislav Pacak.