Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

TREĆA NL JUG

Novi kiks Zadra, Hrvatski vitez promašio penal, Primorac slavio

Autor: Šime Ćurko

19.03.2023. 19:52
Novi kiks Zadra, Hrvatski vitez promašio penal, Primorac slavio

Foto: HNK Zadar



Zadrani nemaju igru na gostovanjima, što se potvrdilo i kod Zmaja u Makarskoj. Bila je to peta utakmica zaredom izvan Stanova bez pobjede, a od mogućih 15, igrači sa Stanova u tim su nastupima osvojili samo dva boda i postigli dva gola. Malo, premalo za momčad koja ima ambiciju osvojiti prvo mjesto. Jedina dobra vijest stigla je iz Ivanbegovine gdje je Kamen izvukao 1:1 s vodećom Zagorom.


Na Stanovima se mogu tješiti da je »još puno bodova u igri«, ali brojke su vrlo jasne. U pet proljetnih kola prednost Zagore je s četiri narasla na velikih sedam bodova, a sve ostale teorije i tumačenja idu u kategoriju »što bi bilo, kad bi bilo«. Tako i objašnjene kako je »igra bila bolja od rezultata«. Kao da lanjska sezona nije bila dovoljna opomena budući da se jasno vidjelo da se s računicom tri boda kući, bod vani ne može doći do titule. A lani je bilo dovoljno i drugo, pa i treće mjesto (kvalifikacije).


– Nije alibi za 0:0, ali ne mogu vjerovati što smo sve uspjeli promašiti. Promašili smo sve, što se može i ne može. Ne mogu dečkima ništa zamjeriti, borili su se, dali sve od sebe i odradili posao u polju, ali nismo zabili gol. Nemoguće je što smo promašivali, zaista se ne mogu se sjetiti neke slične utakmice. Kad ne ide, ne ide. Zagora je kiksala drugi put, ali i mi smo. Moramo gledati sebe i dalje se nadati – izjavio je Dragan Blatnjak, trener Zadra, za klupsku internetsku stranicu.


Posedarci mogu žaliti za bodom




Po bod svakome išao je nakon uzbudljivih 90 i kusur minuta na igralištu Gordan Demo, a za punim plijenom svakako su više žalili Posedarci koji su propustili sijaset prilika za nastavak pobjedničkog niza u ligi i Županijskom kupu. Vitezovi su u prvom poluvremenu imali čak četiri stopostotne prilike, ali ni Bačić, ni Zdrlić te ni Jordan i Begonja nisu uspjeli pronaći pukotinu u mreži Kragića.


Nastavak je donio nove pokušaje domaćina da se domognu sva tri boda, ali do 88. minute nije bilo prave opasnosti po gol Splita. Tada je Hrv. vitez dobio priliku iz kaznenog udarca, međutim Jordan je pucao preko gola, dok su gosti duboko u sudačkoj nadoknadi, u 94. minuti, imali stopostotnu šansu kada je Matković išao »jedan na jedan« s Pinčićem, no prisebnost vratara Posedaraca pokazala se spasonosnom za očuvanje boda.


Posljednja Uranija namučila je Primorac, koji je ipak stigao do tri boda. Odlučila je akcija u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Marko Novosel, junior (2005. godište) domaćih, sjajno pogodio s vrha šesnaesterca. Pokušavali su domaćini u drugih 45 minuta povisiti vodstvo, ali u tome nisu uspjeli. S nova tri boda Biograjci su se učvrstili u vrhu ljestvice.