Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Englesko prvenstvo

Osam dana nakon SP-a engleski klubovi vraćaju se prvenstvenim obvezama, na Boxing Day igra se sedam utakmica

Autor: Portal Novi list

26.12.2022. 09:16
Osam dana nakon SP-a engleski klubovi vraćaju se prvenstvenim obvezama, na Boxing Day igra se sedam utakmica

Foto: Matt Doherty i Bryan Gil (Tottehnam)/Foto REUTERS

Kolo u 13.30 sati otvaraju Brentford i Tottehnam



LONDON Nakon što su ljubitelji sporta na sam Božić mogli uživati u vrhunskim utakmicama NBA lige danas je na repertoaru – Boxing Day. Englezi tradicionalno, punih 120 godina, na Štefanje igraju redovno nogometno kolo, pa će tako danas na travnjake 14 momčadi, odnosno odigrat će se sedam utakmica 17. kola počevši od 13.30 sati, kada će na travnjak nogometaši Brentforda i Tottehnama, pa završno s londonskim sudarom Arsenala i West Hama zakazanom u 21 sati.


Ovaj Boxing Day poseban je po tome što će to biti prve prvenstvene utakmice u Premier ligi nakon stanke uzrokovane prvim zimskim SP-om u povijesti nogometa.


Trener Tottenham Hotspura Antonio Conte “nije baš sretan” što će se Premier liga nastaviti samo osam dana nakon Svjetskog prvenstva i nagovijestio je da bi mogao odmoriti igrače za Boxing Day utakmicu u Brentfordu.




Od 12 igrača Tottenhama koji su nastupili u Kataru, Conte je isključio francuskog vratara Huga Llorisa i argentinskog braniča Cristiana Romera, koji su igrali u finalu prošle nedjelje, iz utakmice u ponedjeljak.


“Čudna je situacija i iskreno igrati tako brzo, samo tjedan dana nakon Svjetskog prvenstva, nisam baš sretan”, rekao je Conte u komentarima objavljenim u nedjelju u britanskim medijima.


“Nemoguće im je dati puno odmora. S igračima koji nisu igrali Svjetsko prvenstvo radimo četiri tjedna. Sada su na razini koja je bolja od igrača koji su igrali mundijal. Iz tog razloga mislim da moram donijeti najbolju odluku za utakmicu protiv Brentforda“, rekao je Conte, dodavši da igrači koji su se vratili sa Svjetskog prvenstva u ovom trenutku “nisu na vrhunskoj” razini.


Urugvajac Rodrigo Bentancur će propustiti utakmicu zbog suspenzije, ali se također nosio s problemom tetive, dok će Brazilac Richarlison odsustvovati tri do četiri tjedna zbog ozljede tetive koju je zaradio igrajući za Brazil na Svjetskom prvenstvu.


 


(function (el) {
window.addEventListener(“message”, (event) => {
if (event.origin.startsWith(“https://www.sofascore”)) {
if (el.id === event.data.id) {
el.style.height = event.data.height + “px”;
}
}
});
})(document.getElementById(“sofa-standings-embed-1-41886”));


Standings provided by Sofascore