Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SP u Kataru

Otkriveno je zbog čega je Raheem Sterling naprasno napustio Dohu i propustio utakmicu protiv Senegala

Autor: Hina

05.12.2022. 08:51
Otkriveno je zbog čega je Raheem Sterling naprasno napustio Dohu i propustio utakmicu protiv Senegala

Foto: Raheem Sterling/Foto REUTERS

Engleski nogometni savez (FA) je objavio kako je razlog odlaska "obiteljska situacija", no britanski mediji su objavili kako je hitno otputovao u Englesku zbog oružane provale u njegov dom



DOHA Napadač engleske nogometne reprezentacije Raheem Sterling napustio je Svjetsko prvenstvo u Katru nakon oružane provale u njegov dom.


Sterling nije bio u konkurenciji za utakmicu osmine finala protv Senegala što je mnoge iznenadilo. Engleski nogometni savez (FA) je objavio kako je razlog odlaska “obiteljska situacija”, no britanski mediji su objavili kako je hitno otputovao u Englesku zbog oružane provale u njegov dom.


Mediji navode kako su naoružani pljačkaši provalili u Sterlingovu kuću u Londonu u trenutku dok je njegova obitelj bila u njoj. Odnijeli su nakit i razne vrijedne stvari.




Engleski izbornik Gareth Southgate je rekao da “moramo pričekati i vidjeti” hoće li se Sterling vratiti u Dohu, a njegov jedini fokus je da napadaču Chelseaja pruži vrijeme i podršku koja mu je potrebna.


“Moramo mu dati vremena da pokuša to riješiti ili biti uz svoju obitelj. To je u ovom trenutku najvažnije, pa ćemo mu dati taj prostor,” poručio je engleski strateg.


“Naravno da nije idealno za reprezentaciju, ali pojedinac je važniji od skupine u tim trenucima,” dodao je.


Engleski kapetan Harry Kane poslao je poruku podrške Sterlingu na press konferenciji nakon utakmice protiv Senegala koju je Engleska dobila sa 3-0.


“Naše su misli s njim i njegovom obitelji. Nije lako vidjeti da se vaši suigrači i prijatelji moraju nositi s nečim takvim,” poručio je napadač Tottenhama.


Sterling je na SP-u u Katru odigrao dvije utakmice te postigao jedan i asistirao za još jedan pogodak.


“Gordi Albion” je i bez Sterlinga pobijedio Senegal sa 3-0, a u četvtfinalu će igrati protiv Francuske.