Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP u Kataru

Portugalski izbornik nakon pobjede i plasmana u osminu finala: "Ispunili smo plan, imamo dobar momčadski duh"

Autor: Hina

29.11.2022. 06:46
Portugalski izbornik nakon pobjede i plasmana u osminu finala:

Foto: Foto REUTERS

Nismo još sigurni prvi, ali bit ćemo - kaže Santos



DOHA Portugalci su jedna od tri reprezentacije koja je izborila osminu finala SP-a. Izbornik Fernando Santos, nakon pobjede nad Urugvajom nije krio zadovoljstvo:


“Pobijedili smo i ispunili plan koji sam napravio.  Mislim da je to bila sjajna utakmica, a ostalo nije važno. Cijela naša momčad pružila je sjajnu igru ​​protiv teškog protivnika. Uspjeli smo pronaći prostor i kontrolirati utakmicu, spriječili smo Urugvaj da napravi ono što zna, da igra na kontre. Prvih dvadesetak minuta bilo je teško, a to je zasluga Urugvaja. Ali onda smo u drugom poluvremenu uspjeli odigrati kako znamo i umijemo. Što poboljšati? To je ono o čemu morate razgovarati s igračima, morate poboljšati kombinacije s loptom i spriječiti protivnike da priđu. Imamo puno toga za poboljšati, ali ima i pozitivnih strana. U odnosu na poraz 2018. (od Urugvaja), prije četiri godine bile su drugačije okolnosti, a tada je bila osmina finala, a ovaj put Urugvaj je morao pobijediti. Rekao sam da je moj tim vrlo ujedinjen, da imamo jako dobar momčadski duh. Nismo još sigurni prvi, ali bit ćemo”


Bruno Fernandes  portugalski dvostruki strijelac:




“Uspjeli smo i jako smo sretni. Sada moramo ponovno pobijediti, onda ćemo biti prvi. To nam je bio cilj, želimo osvojiti skupinu. Dobra smo ekipa i nije bitno tko će zabiti gol. Svima nam je bilo važno samo da smo ga zabili.”


Giorgian de Arrascaeta, urugvajski napadač:


“Nije išlo s Portugalom. Ostala nam je još jedna utakmica i moramo se sada posvetiti tome. Bez sumnje, moramo pobijediti Ganu što god se dogodilo.”