Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Treća HNL- jug

Posedarci slavili protiv Zadra koji je sve dalje od prvog mjesta

Autor: Šime Ćurko

04.03.2023. 18:35
Posedarci slavili protiv Zadra koji je sve dalje od prvog mjesta

Foto: Mate Komina

Županijski nogometni derbi ispunio je tribinu posedarskog igrališta, ali ono što se događalo na terenu u prvom poluvremenu bilo je ispod razine koja se očekivala od druge i četvrte momčadi lige. Zadar se prvi našao u prilici, u osmoj minuti kada je Pinčić obranio Bubalov pokušaj glavom. Potom su krenuli domaćini pa je tako u 12. minuti nakon ubacivanja Kralja Knežević za trenutak zakasnio na loptu u situaciji kada je ispred sebe imao prazan gol. Nije prošla ni minuta, a Posedarci su u istom napadu imali dvije odlične prilike koje nisu iskoristili Čirjak i Bačić.


Prvi put je Muić izbio glavom, a u drugoj situaciji dobro je reagirao vratar Matasović. I kada se činilo da bi to mogao biti poticaj objema momčadi za konkretnije napadačke akcije, na terenu se počela događati – nervoza! Najprije se Bubalo srušio pored Tokića, ali se sve smirilo bez sankcija. Kako je poluvrijeme išlo kraju bilo je sve manje igre, ali sve više razgovora među igračima, pa se jedva čekao odmor, s nadom da će drugih 45 minuta donijeti bolji nogomet.


I doista, drugo poluvrijeme ponudilo je drugačiju sliku. U 49. minuti odličnu akciju domaćih povukao je Jordan, koji je u igru ušao na poluvremenu (jesenas je igrao za Zadar). Prebacio je Jordan na lijevu stranu, odakle je Čirjak opalio prema golu Zadra. Matasović je za trenutak odbio loptu na koju je natrčao Knežević i iz blizine ju zakucao u mrežu. Jordan je potom sudjelovao i u drugom golu Posedarca nakon što je svojom desnom stranom prošao kroz zadarsku obranu, vratio prema sredini gdje je Čirjak s vrha 16-erca pucao po sredini gola. Lopta je padala u paraboli, Matasović je zastao na trenutak i krivo procijenio rasplet akcije te su domaćini imali kapitalnih 2:0 za radost svojih navijača. Zadar je potom sve karte bacio u napad i u 64. minuti smanjio na 2:1. Akcija je išla lijevom stranom, Bubalo je u sredini ostavio kratku povratnu loptu za Zakarića, koji je preciznu prizemnu loptu uz desnu vratnicu poslao u mrežu za svoj prvijenac u debiju u zadarskom dresu.


U preostalih pola sata gosti su pokušavali barem do boda, ali najveću priliku propustili su Posedarci, kada je nakon kontre, koju je ponovno povukao Jordan, dodao potom za Begonju, Bačićev udarac iz blizine sjajno obranio Matasović. Na kraju veliko slavlje Posedarca dok je Zadar napravio još korak dalje od titule budući da je Zagora sada na velikih plus sedam.
Jučer je tri boda osvojio i Primorac koji je uz dva gola Luke Vodopije (37′, 59′) na svom terenu svladao Uskok.


Hrvatski vitez – Zadar 2:1