Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SP u Kataru

Pred izbornikom Zlatkom Dalićem je vikend pun strepnje, većina reprezentativaca igra posljednje utakmice uoči SP-a

Autor: Hina

12.11.2022. 12:07
Pred izbornikom Zlatkom Dalićem je vikend pun strepnje, većina reprezentativaca igra posljednje utakmice uoči SP-a

Foto: Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Od vodećih liga jedino su Španjolci "spustili zastor"



ZAGREB  Ispred izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića je vikend pun strepnje. Naime, većinu hrvatskih reprezentativaca ovoga vikenda očekuju posljednji nastupi u svojim klubovima prije svjetskog prvenstva, a samim time i mogućnost od ozljeda.


Dalić je 9. studenoga objavio konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo koje će se od 20. studenoga do 18. prosinca održati u Katru.


Hrvatski strateg u Katar vodi 26 igrača. Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez (HNS) mora dostaviti Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede. Nadamo se kako za tim neće biti potrebe.




Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. studenoga putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga. Prije toga većinu igrača očekuju klupske obveze.


Od vodećih liga jedino su Španjolci “spustili zastor”. Sredinom tjedna su odigrali susrete 14. kola, a iduće kolo imaju posljednjeg dana ove godine. Luka Modrić, Ante Budimir i Ivo Grbić dobili su slobodan vikend i mogu se priključiti reprezentaciji.


Modrić je u pobjedi Real Madrida protiv Cadiza igrao do 85. minute. Osasuna je u utorak izgubila od Barcelone 1-2, a Budimir je kod domaćina igrao od 83. minute. Ivo Grbić nije branio za Atletico Madrid u porazu kod Mallorce.


Dvojac iz njemačke Bundeslige Joško Gvardiol i Borna Sosa je trenutačno izvan stroja, no njihov nastup na SP-u nije upitan.


Sosa ima problema s ozljedom mišića i neće nastupiti za Stuttgart protiv Bayer Leverkusena, no trebao bi doći spreman u reprezentaciju. Gvardiol je pak u susretu 14. kola Bundeslige između Leipziga i Freiburga slomio nos. Međutim, Joško će dobiti masku i moći će igrati.


Hoffenheim Andreja Kramarić dočekuje Wolfsburg Nike Kovača. Josip Stanišić s Bayernom gostuje kod Schalkea, dok će Kristijan Jakić i Eintracht gostovati kod Mainza.


“Engleze” Matea Kovačića (Chelsea) i Ivana Perišića (Tottenham) očekuju teški dvoboji. Kovačić s “Bluesima” gostuje kod Newcastlea, dok Tottenham dočekuje Leeds.


Dinamove igrače (Domink Livaković, Bruno Petković, Mislav Oršić, Josip Šutalo) očekuje neugodno gostovanje na Rujevici kod Rijeke, Marko Livaja s Hajdukom gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa, a Ivica Ivušić i Osijek idu u Šibenik.


Talijanska Serie A se ovoga vikenda također igra. Inter Marcela Brozovića očekuje derbi u Bergamu kod Atalante i Maria Pašalića, Martin Erlić (Sassuolo) gostuje u Bologni, dok Nikola Vlašić s Torinom putuje na noge Romi.


RB Salzburg u zadnjem kolu prije pauze gostuje kod Austrije Klagenfurt, a Luka Sučić bi trebao nastupiti za austrijskog prvaka.


Škotski dvojac Borna Barišić (Rangers) – Josip Juranović (Celtic) također će igrati ovoga vikenda. Rangers gostuje kod St Mirrena, a Celtic dočekuje Ross County.


Branič ruskog Zenita Dejan Lovren gostuje kod moskovskog Torpeda, a Lovro Majer i njegov Rennes kod kuće igraju protiv Toulousea.


Domagoj Vida je imao problema s ozljedom aduktora i upitno je hoće li nastupiti za AEK protiv Olympiakosa.