Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SP u Kataru

Predsjednik FIFA-e sudio revijalnu utakmicu u Dohi, igrale su nogometne legende i radnici koji su gradili stadione

Autor: Hina

13.12.2022. 09:59
Predsjednik FIFA-e sudio revijalnu utakmicu u Dohi, igrale su  nogometne legende i radnici koji su gradili stadione

Foto: Clarence Seedorf i Roberto Carlos/Foto REUTERS

Nogometne zvijezde predvodili su Brazilci Cafu i Roberto Carlos, Talijani Alessandro Del Piero i Marco Materazzi, Francuz Youri Djorkaeff...



DOHA Pred više od 5.000 gledatelja na stadionu Al Thumama u Dohi, 24 radnika i svjetske nogometne legende su odigrali revijalnu nogometnu utakmicu.


Igralo se dva puta po 30 minuta, a momčadi su bile sastavljene od bivših nogometaša i radnika koji su radili na izgradnji stadiona i trening kampova u Kataru.


Radnici su odabrani su na temelju svoje strasti prema nogometu, uključenosti u nogometne programe zajednice i prošlog sudjelovanja na Radničkom kupu, godišnjem turniru koji organiziraju Katarski nogometni savez i Vrhovni odbor za isporuku i naslijeđe (SC) za sve one koji rade u zemlji.


  Gianni Infantino/Foto REUTERS




Nogometne zvijezde predvodili su Brazilci Cafu i Roberto Carlos, Talijani Alessandro Del Piero i Marco Materazzi, Francuz Youri Djorkaeff, Nizozemac Clarence Seedorf, Portugalc Nuno Gomes i Deco, Španjolac Michel Salgado, Meksikanac Jorge Campos, Argentinac Javier Zanetti, Englez John Terry…


Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino debitirao je kao sudac na Svjetskom prvenstvu.


“Ovo je iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Bilo je nevjerojatno. Stvarno sam uživao u svakoj minuti,” kazao je Justice Boye Odoi iz Gane.


“Bio sam uzbuđen vidjeti Alessandra Del Piera i posebno Clarencea Seedorfa. Oni su nevjerojatni igrači,” dodao je.


Bivši engleski kapetan John Terry pohvalio je inicijativu.


“Ovo je izvrsna ideja FIFA-e da se oduži nekima od radnika koji su uložili toliko truda u fantastične stadione. Jednostavno je super za njih doći i igrati s nama, ali i za nas da ih osobno upoznamo,” kazao je Terry.