Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

FIFA Fan Festivalu

Prvi put u povijesti mali nogomet igrat će navijači svih reprezentacija, a skupine se iste kao i na pravom SP-u

Autor: Hina

29.11.2022. 14:44
Prvi put u povijesti mali nogomet igrat će navijači svih reprezentacija, a skupine se iste kao i na pravom SP-u

Foto: Foto REUTERS

Igra se po futsal pravilima (4+1), a pobjedniku će pripasti veliki pokal koji su predstavile nogometne legende Cafu, Xavi, Eto'o i De Boer kao FIFA-ini ambasadori



DOHA  Nogometne legende Brazilac Cafu, Španjolac Xavi, Kamerunac Samuel Eto’o i Nizozemac Ronald de Boer otvorili su na FIFA Fan Festivalu u Al Bidda Parku u Dohi prvi službeni “Fans’ Cup” na kojem sudjeluju 32 ekipe, među kojima i Hrvatska.


Prvi put u povijesti na nekom Svjetskom prvenstvu održava se i službeni “Fans’ Cup”. Na četverodnevnom turnira u malom nogometu sudjeluju navijači iz sve 32 zemlje koje nastupaju na World Cupu, pa tako i hrvatska ekipa.


Igra se po futsal pravilima (4+1), a pobjedniku će pripasti veliki pokal koji su predstavile nogometne legende Cafu, Xavi, Eto’o i De Boer kao FIFA-ini ambasadori.




Dolazak “pokera asova” izazvao je pravu ludnicu oduševljenja među sudionicima turnira. Svi su ih htjeli dodirnuti, fotografirati, snimiti selfi… Podijelili su na stotine autograma.


Skidali su se dresovi kako bi se igrači na njih potpisivali, bacale lopte, akreditacije. Sve do čega se moglo doći. Organizatori su imali pune ruke posla kako bi sve uspjeli mirno provesti kraju. Na koncu su igrači s terena otišli uz pratnju zaštitara.


“Sretan sam što mogu biti ovdje. Lijepo se družiti s toliko navijača, nadam se da će se svi dobro zabaviti,” kazao je Cafu. Legendarni Brazilac je jedini igrač u povijesti koji je nastupio na tri uzastopna finala Svjetskog prvenstva, osvojivši turnir 1994. i 2002.


“Brazil igra odlično i na ovom prvenstvu i nadam se da će otići do kraja,” dodao je Cafu koji je u dresu “Selecaoa” upisao 142 nastupa i postigao pet golova.


Španjolac Xavi je također, imao čast držati pobjednički pokal u svojim rukama kada je “Furija” osvojila naslov 2010. u Južnoj Africi.


“Nogomet se igra za navijače i ovo je velika stvar, bitno je da svi uživate,” poručio je Xavi.


Hrvatsku ekipu kao kapetan predvodi Slavko Husnjak iz Bjelovara.


“Igramo u skupini kao i naša reprezentacija, sastavili smo dobru ekipu, ovdje je “Hrvatska u malom”, možda ćemo imati dvostruko slavlje, dva svjetska prvaka,” kazao je Husnjak sa smiješkom.


“Super je, svi se dobro zabavljamo. Neće biti lako, ali važniji su Modrić i dečki. Neka oni odu što dalje, lako je za nas. Svi smo ovdje došli zbog njih,” dodao je.


Zanimljivo, ovaj Bjelovarac je dao otkaz kako bi mogao biti uz svjetske doprvake u Katru.


“Sve sam imao dogovoreno, no kada su došli ti dani rekli su da ću dobiti otkaz ako odem na SP. Onda sam radije ja njima dao otkaz i nije mi žao. Posla ima, uvijek će se moći raditi,” poručio je na kraju.