Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Netko je zaribao

PSG se uzalud žalio na poništenu posudbu Hakima Ziyecha, Parižani za sve krive Chelsae

Autor: Hina

01.02.2023. 13:42
PSG se uzalud žalio na poništenu posudbu Hakima Ziyecha, Parižani za sve krive Chelsae

Foto: Hakim Ziyech/Foto REUTERS

Chelsea je navodno napravio nekoliko pogrešaka u slanju administrativnih dokumenata potrebnih za registraciju ugovora PSG-u  zbog čega je propušten krajnji rok



PARIZ Udruženje francuskih prvoligaša (LFP)  odbilo je u srijedu žalbu PSG-a na poništeni dolazak Marokanca Hakima Ziyecha iz Chelsea zbog prekasno poslanog ugovora.


Ugovor o posudbi 29-godišnjeg marokanskog nogometaša poslan je prekasno u utorak navečer, a LFP je odbio žalbu pariškog kluba dan nakon isteka zimskog prijelaznog roka. PSG, koji okrivljuje Chelsea za administrativne pogreške, stoga zatvara razdoblje transfera bez novih igrača.


Klubovi Ligue 1 su morali poslati nove ugovore do utorka navečer u 23:00 sati LFP-u, što im je dalo dodatni sat da registriraju ove promjene u softveru koji upravlja međunarodnim transferima (Fifa TMS).




Sa Ziyechom se, međutim, sve zakompliciralo. Marokanac je u utorak bio u Parizu, uspješno je prošao liječnički pregled i dva su kluba dogovorila posudbu, bez opcije kupnje. Međutim, Chelsea je navodno napravio nekoliko pogrešaka u slanju administrativnih dokumenata potrebnih za registraciju ugovora PSG-u  zbog čega je propušten krajnji rok.


Pariški klub je ipak pokušao opravdati svoj slučaj podnošenjem žalbe Ligi, ali njezina pravna komisija ju je odbila na sastanku u srijedu ujutro.


Prema navodima nekoliko medija, komisija je odbila i odlazak na posudbu mladog Parižanina Ismaëla Gharbija koji je trebao krenuti u smjeru Nice.


Dva tjedna prije prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna, PSG prijelazni rok završava bez novih pojačanja. Pustio je samo svog drugog vratara Keylora Navasa u Nottingham Forest (posudba) i svoje krilo Španjolca Pabla Sarabiu u Wolverhampton (transfer).