Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Birane riječi

Realove legende naklonile su se kapetanu Vatrenih nakon gola Elcheu: "Privilegija je moći uživati u njemu"

Autor: Hina

16.02.2023. 07:26
Realove legende naklonile su se kapetanu Vatrenih nakon gola Elcheu:

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS

"Luka se, pomalo, vraća u dobru formu", komentirao je nekadašnji Realov napadač Predrag Mijatović



MADRID  Direktor Real Madrida za odnose s institucijama Emilio Butragueno pohvalio je hrvatskog veznjaka Luku Modrića koji je u srijedu navečer zabio gol u Realovoj pobjedi od 4-0 nad posljednjeplasiranom momčadi španjolskog prvenstva Elcheom.


Modrić (37) je na stadionu Santiago Bernabeu ušao u igru u 68. minuti, pa postigao gol u 80. minuti uputivši loptu s udaljenosti od šesnaest metara u gornji kut, što je bio posljednji zgoditak na susretu. Prvi gol zabio je Marco Asensio (27) a dva dodao napadač Karim Benzema (35). Njima, baš kao i hrvatskom igraču, ugovor istječe 30.lipnja.


“Sretni smo što imamo igrače takve razine, koji su među najboljima na svijetu. Privilegija je moći uživati u njima”, izjavio je Butragueno upitan o Benzemi i Modriću.




“Luka stalno izvodi egzibicije, majstor je s loptom, a također i kada je potrebno donijeti odluku ili kada se traži rješenje u igri”, dodao je.


Modrić, koji igra za “Kraljevski klub od 2012. godine, više je puta rekao da bi htio okončati karijeru u Real Madridu pa se nada produženju postojećeg ugovora.


Vezni igrač Eduardo Camavinga (20), doveden u ljeto 2021., nakon utakmice je upitan vidi li sebe kao igrača udarne postave umjesto Modrića i Tonija Kroosa (33), kojem također ugovor istječe za četiri i pol mjeseca.


“Ne znam. Kroos i Luka su veliki igrači. Ovdje sam da bih učio i maksimalno puno igrao”, odgovorio je.


Modriću, koji je s Real Madridom u subotu osvojio naslov klupskog svjetskog prvaka, ovo je bila 30. utakmica ove sezone.


Nakon što se u siječnju priključio Real Madridu poslije Svjetskog prvenstva u Katru, gdje je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju, trener Carlo Ancelotti je izjavio da se vratio pomalo iscrpljen pa da tek treba doći u optimalnu formu.


“Meni je jako važan, a vjerujem i ostalima”, rekao je Ancelotti na konferenciji za medije u srijedu navečer. “Sada su svi važni pa ne mogu uvijek iste igrače stavljati u početnu postavu. Moram ih rotirati. Kroos je ranije ušao s klupe pa zabio, a danas je to isto učinio Modrić. Sposobni su, dakle, zabijati i kada ulaze s klupe za pričuve. Ne znam hoće li se oni složiti s time, ali statistika tako pokazuje”, dodao je.


Ancelotti posljednjih mjesec i pol dana rotira Modrića u prvenstvu ali je igrač s “desetkom” na leđima” prošli tjedan, u razmaku od četiri dana, bio u udarnoj postavi u polufinalu i finalu Svjetskog klupskog prvenstva,


“Luka se, pomalo, vraća u dobru formu”, komentirao je nekadašnji Realov napadač Predrag Mijatović, Modrićev susjed u sjevernom predgrađu Madrida.


“Zabio je gol koji nije imao pretjeranu važnost za rezultat utakmice, ali je bio bitan njemu. Trebao mu je ovakav pogodak”, dodao je.


Europski prvak Real Madrid zaostaje u španjolskom prvenstvu za vodećom Barcelonom osam bodova.