Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SP u Katru

Sastavili smo momčad od igrača koji zbog ozljede preskaču SP, srećom u njoj nema hrvatskih nogometaša

Autor: Hina

20.11.2022. 11:38
Sastavili smo momčad od igrača koji zbog ozljede preskaču SP, srećom u njoj nema hrvatskih nogometaša

Foto: Karim Benzema predvodi veliku skupinu ozlijeđenih francuskih reprezentativaca/Foto REUTERS

Posljednji je stradao vlasnik "Zlatne Lopte" francuski napadač Karim Benzema



DOHA Karim Benzema, Sadio Mane, Paul Pogba i Diogo Jota samo su neke od nogometnih zvijezda koje će zbog ozljeda propustiti Svjetsko prvenstvu u Katru.


Posljednji je stradao vlasnik “Zlatne Lopte” francuski napadač Karim Benzema.


“Karim Benzema neće igrati za Francusku u Katru zbog ozljede mišića lijevog bedra, za koju je potreban trotjedni oporavak”, poručili su iz Francuskog nogometnog saveza.




Svjetski prvaci krenut će tako u obranu naslova bez napadača Real Madrida koji je ove sezone u 12 nastupa zabio šest golova. Međutim, Benzeme nije bilo niti u Rusiji. Didier Deschamps je tada na prvenstvo vodio Antoinea Griezmanna, Thomasa Lemara, Oliviera Girouda, Kylian Mbappea i Ousmanea Dembelea.


Benzema je već šesti francuski nogometaš koji je zbog ozljeda otpao za ovaj World Cup. Prije njega Deschampes je morao prekrižiti i Paula Pogbu, N’Gola Kantea, Mikea Maignana, Presnela Kimpembea i Christopherau Nkunkua.


Četverostruki svjetskim prvacima Nijemcima su otpali Marco Reus, Timo Werner i Florian Wirtz, Španjolci su ostali bez Mikela Oyarzabala i Josea Gaye, a kod Nizozemaca zbog ozljede Katar neće vidjeti Georginio Wijnaldum.


Englezima su se ozlijedili braniči Chelsea Reece James i Ben Chilwell, obojica u susretima Lige prvaka. James protiv Milana, a Chilwell u posljednjim minutama zadnjeg kola protiv Dinama.


Portugalci su stigli bez napadača Liverpoola Dioga Jote i krilnog igrača Wolverhamptona Pedra Neta.


Jedni od najvećih favorita za svjetski naslov Brazil i Argentina, također su imali “žrtava”. “Selecao” nije mogao računati na Arthura Mela, a “Gauči” na Giovanija Lo Celsa, Joaquina Correje i Nicolasa Gonzaleza.


Ozljeda je bilo i u redovima naših suparnika. Marokancima je otpao napadač Marseillea Amine Harit koji je teško ozlijedio koljeno u ligaškom ogledu protiv Monaca, dok su Kanađanima otpali branič njemačkog drugoligaša Scott Kennedy, te vratar LA-a Maxime Crepeau.


Od ozlijeđenih igrača mogla bi se složiti sjajna momčad. Srećom, u njoj nema hrvaskih nogometaša.


IDEALNA MOMČAD OZLIJEĐENIH


Magnan – James, Kimpebe, Chilwell – Pogba, Kante, Wijnaldum, Lo Celso – Mane, Benzema, Jota