Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SP u Kataru

Saudijci uoči prijateljske utakmice protiv Hrvatske udaljili napadača iz reprezentacije zbog kršenja antidopinških pravila

Autor: Hina

13.11.2022. 14:33
Saudijci  uoči prijateljske utakmice protiv Hrvatske udaljili napadača iz reprezentacije zbog kršenja antidopinških pravila

Bivši napadač Jeddah Al-Ittihada Al-Muwallad, 28, potpisao je za klub Al-Shabab sa sjedištem u Rijadu i  potencijalni je starter u prvih 11 Saudijske Arabije koja SP u Katru otvara 22. studenog protiv Argentine



RIJAD Saudijski napadač Fahad Al-Muwallad udaljen je u nedjelju iz saudijske reprezentacije “iz predostrožnosti” zbog kršenja antidopinških pravila, objavio je Saudijski nogometni savez (SAFF), ne navodeći više detalja.


U ovom priopćenju za javnost, savez objavljuje da je, “iz predostrožnosti”, izbornik Zelenih sokolova, Hervé Renard, “odlučio isključiti igrača s popisa za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, te je pozvao igrača Nawafa Al-a – Abed” da ga zamijeni.


Saudijsko antidopinško tijelo suspendiralo je igrača na 18 mjeseci od kraja ožujka zbog pozitivnog testa na furosemid, diuretik koji prikriva prisutnost anabolika, a nalazi se na popisu zabranjenih proizvoda Svjetske antidopinške agencije ( AMA). No ovu je sankciju nedavno smanjilo saudijsko arbitražno tijelo, što mu je trebalo dopustiti sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, pišu lokalni mediji.




Saudijska Arabija će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske u Rijadu kao pripremu za Svjetsko prvenstvo.


Bivši napadač Jeddah Al-Ittihada Al-Muwallad, 28, potpisao je za klub Al-Shabab sa sjedištem u Rijadu i  potencijalni je starter u prvih 11 Saudijske Arabije koja SP u Katru otvara 22. studenog protiv Argentine.


Sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu 2018. nakon što je bez puno uspjeha bio posuđen španjolskom klubu Levante.