Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nezaobilazna Kantrida

Španjolski dnevnik objavio popis najneobičnijih stadiona na svijetu, sjetili su se i kultnog riječkog stadiona

Autor: Portal Novi list

05.01.2023. 08:38
Španjolski dnevnik objavio popis najneobičnijih stadiona na svijetu, sjetili su se i kultnog riječkog stadiona

Foto: Stadion na Kantridi

Pored Kantride na tom popisu su Gospin dolac iz Imotskog i trogirska Batarija



Španjolski sportski dnevnik AS objavio je popis od 31 najneobičnijih nogometni stadiona na svijet. Na tom popisu odabranih  našla su se i tri hrvatska stadiona. U pitanju su Gospin dolac u Imotskom (izgrađen je 1989. godine u podnožju srednjevjekovne tvrđave i nedaleko Modrog jezera), igralište Batarija u Trogiru (nalazi se između kule Kamerlengo i kule Sv. Marka, spomenika  iz 15. stoljeća) i jedan od kultnih hrvatskih stadiona – Kantrida.


Riječki hram nogometa svoje početke datira iz 1912. godine, a na njemu su se u proteklih 111 godina  igrale prvoligaške utakmice u čak tri različite države (Italija, Jugoslavija i Hrvatska). Odlaskom HNK Rijeke na Rujevicu gradske vlasti su ga prepustile postupnom propadanju i danas je na svakom njegovom kutku primjetno višegodišnje neulaganje u njegovo održavanje (iako u gradski proračun donosi gotov novac od najma kojega godinama već plaća grad Opatija!).


Posljednji zahvati napravljeni su prije nekoliko godina (postavljeni su brojači na ulazima, uređene svlačionice…) kada je Kantrida uspješno dobila licencu za Prvu HNL zahvaljujući nogometašima Orijenta koji su izborili kvalifikacije za Prvu HNL.




Podno kultnih stijena danas se igra trećeligaški nogomet, nogometaši Opatije koriste Kantridu za svoje domaće susrete pod okriljem Druge NL.