Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SP u Kataru

Srbija se nada rupama u švicarskoj obrani, Brazilci još uvijek bez Neymara, upitan nastup Cristiana Ronalda

Autor: Hina

02.12.2022. 07:34
Srbija se nada rupama u švicarskoj obrani, Brazilci još uvijek bez Neymara, upitan nastup Cristiana Ronalda

Foto: Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Znali smo nakon ždrijeba da je Brazil potpuno drugačija dimenzija i da ćemo se boriti za drugo mjesto s Kamerunom i Švicarskom - kaže srpski izbornik Dragan Stojković



RIJEKA  Reprezentacija Portugala ostatak prvenstva morat će igrati bez Nuna Mendesa. Dvadesetogodišnji branič francuskog Paris Saint-Germaina ozlijedio je lijevi bedreni mišić u dvoboju s Urugvajem u kojem su Portugalci s pobjedom od 2:0 osigurali nastup u osmini finala prije današnje zadnje utakmice grupne faze. Mendes bi trebao ostati u Kataru s reprezentacijom i započeti proces oporavka.


Portugalci će, kao prvoplasirani, danas (16 sati) odmjeriti snage s Južnom Korejom, a i bod bi im bio dovoljan za zadržavanje prvog mjesta u skupini H. Još uvijek je pod znakom pitanja nastup Cristiana Ronalda, koji je trenirao odvojeno od momčadi, u dvorani, zajedno s Otavijom i Danilom Pereirom.


– Vidjet ćemo. Ne znam ni je li postotak 50-50 da će biti spreman za utakmicu, čak i da je trenirao normalno – rekao je portugalski izbornik Fernando Santos.




U slučaju poraza Portugala, prilika bi se otvorila reprezentaciji Gane, koja je na drugom mjestu s tri boda. Pobjedom nad Urugvajem, Ganci bi prestigli Portugal. U slučaju pobjede nad Ganom, šansu za prolaz imaju i Urugvajci. No, Afrikanci su spremni za osvetu zbog dramatičnog četvrtfinala u Južnoafričkoj Republici 2010. godine kada su La Celeste prošli na penale. Tada je Luis Suarez u završnici rukom zaustavio loptu na gol-liniji i zaradio crveni karton, a Gana kazneni udarac, koji su promašili.


Druga dimenzija


Biti ili ne biti u skupini G vrijedi danas za Srbiju (20 sati), za koju nema druge nego pobijediti Švicarsku i nadati se da Kamerun neće iznenaditi Selecao, koji je još uvijek bez Neymara. Švicarcima je dovoljan i remi za prolaz ukoliko Kamerun ne pobijedi Brazil.


Srpski izbornik Dragan Stojković nada se da će pronaći rupe u švicarskoj obrani.


– Stvarno bismo voljeli razgovarati o njihovom siru i pronaći njihove slabe točke ili rupe, kako bismo postigli rezultat kojem težimo. Znali smo nakon ždrijeba da je Brazil potpuno drugačija dimenzija i da ćemo se boriti za drugo mjesto s Kamerunom i Švicarskom. Ove prognoze su nas dovele do ove točke. Znali smo, također, da će utakmica sa Švicarskom biti od velike važnosti kao posljednja u skupini, a to je ono što nas sada čeka. Svjedočili smo brojnim iznenađenjima na ovom SP-u – rekao je izbornik Dragan Stojković.


Neymar


– Možda ćemo igrati s jednim, dvojicom ili trojicom napadača, vidjet ćete danas. Radili smo u posljednjih nekoliko dana nešto za šta mislim da je trebalo. Radili smo na napadu, ali i obrani, da se ne događaju onakve greške kao protiv Kameruna. Bitno je da svi daju maksimum i budu u funkciji momčadi. Srbija, otkada sam postao izbornik, bazira se na momčadskom duhu i igri, kako u taktičkom, tako i u svakom drugom obliku. Vidjet ćete je li jedan napadač dovoljan, jesu li dva ili tri mnogo – dodao je Piksi.


U brazilskom taboru najvažnija je tema prva zvijezda Neymar, jer se strahuje da je ozljeda gležnja puno gora nego što se prvotno mislilo te da je zapravo u pitanju ozljeda ligamenata. Ukoliko je to istina, za Neymara bi ovo prvenstvo moglo biti gotovo, što je itekako tužno za sve ljubitelje nogometa, a ne samo navijače Brazila. Ipak, u momčadi se nadaju da će se njihova zvijezda vratiti te da će Selecao ostati do kraja u Kataru.