Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ostaje na klupi

Suparnik Vatrenih iz Katara produžio izborniku mandat, vodit će reprezentaciju i na SP-u kojega organiziraju SAD, Kanada i Meksiko

Autor: Hina

02.02.2023. 07:31
Suparnik Vatrenih iz Katara produžio izborniku mandat, vodit će reprezentaciju i na SP-u kojega organiziraju SAD, Kanada i Meksiko

Foto: John Herdman/Foto REUTERS

Kanadski mediji su objavili kako je Herdman dobio nekoliko ponuda, među kojima i Nogometnog saveza Novog Zelanda



TORONTO Engleski nogometni stručnjak John Herdman ostat će za kormilom kanadske reprezentacije do završetka Svjetskog prvenstva 2026. godine kojeg će zajednički organizirati Kanada, SAD i Meksiko.


Herdman je preuzeo Kanadu početkom 2018. godine i pod njegovim vodstvom Kanađani su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu nakon 36 godina čekanja. Na World Cupu u Kataru, Kanađani su izgubili sve tri utakmice, od Belgije s 0-1, od Hrvatske 1-4, te od Maroka 1-2.


“Našim kanadskim igračima i našim navijačima želim ponoviti svoju predanost kanadskom nogometu i rastu ovog programa. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru naši su igrači pokazali svijetu da pripadaju toj razini. Ne idem nigdje. Imamo još posla za obaviti,” kazao je engleski stručnjak za Canada Soccer.




Kanadski mediji su objavili kako je Herdman dobio nekoliko ponuda, među kojima i Nogometnog saveza Novog Zelanda.


“Uspjeh na ovoj razini uvijek će otvoriti priliku. Primio sam nekoliko ponuda posljednjih mjeseci, sve sam odbio, uključujući ponudu novozelandskog saveza,” dodao je.


Predsjednik Canada Soccera Nick Bontis rekao je da je Herdmanov nedavno predstavljeni nacrt za budućnost “dobro primljen” od strane odbora organizacije.


“Svi se veselimo što će John biti izbornik naše muške reprezentacije tijekom cijelog trajanja njegovog ugovora”, dodao je Bontis.