Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SP u Kataru

Svega dva dana prije početka Mundijala zahuktao se "pivski rat" između katarskih domaćina i FIFA-e

Autor: Portal Novi list

18.11.2022. 08:39
Svega dva dana prije početka Mundijala zahuktao se

Foto: Gianni Infantino/Foto REUTERS

Budweiser je veliki FIFA-in sponzor koji od ovakvih natjecanja kao što je SP očekuje i veliku zaradu



Katarska kraljevska obitelj vrši pritisak na FIFA-u da u potpunosti zabrani prodaju alkohola na svim stadionima Svjetskog prvenstva i to samo dva dana prije početka kontroverznog prvenstva! To je priča koju donose engleski tabloidi neposredno pred početak Mundijala. Naime, u Kataru je strogo ograničena prodaja alkohola, dostupa je samo strancima u ograničenim količinama i to samo u licenciranim hotelima i restoranima, odnosno za  nemuslimanske stanovnike s posebnim dozvolama u svojim domovima.


Međutim, Budweiser je veliki FIFA-in sponzor koji od ovakvih natjecanja kao što je SP očekuje i veliku zaradu. Katrani su bili spremni na neke ustupke, no čini se da ih sada žele dodatno ograničiti, a samim time natjerati FIFA-u da prekrši ugovorne obveze s Budweiserom i samim time ostane bez velike sponzorske zarade.


Naime, piva će se za navijače točiti, osim u hotelima i restoranima, samo u određenim terminima u navijačkim zonama te na stadionima – ali ne i unutar stadion. Svakom navijaču bit će dozvoljeno maksimalno četiri pića kako bi se spriječilo opijanje. Tko se ipak napije mogao završiti u posebnoj zoni na otriježnjenje.




FIFA je ovog tjedna već napravila jedan ustupak katarskim domaćinima po pitanju dostupnosti Budweisera na stadionima. Organizatori SP-a inzistirali su na tome da su koncesijski štandovi Budweisera bili previše nametljivi. FIFA se složila  pa ih premjestila na pozicije na kojima bi bili manje vidljivi.


Čini se da će alkohol na stadionu biti dostupan samo odabranima, onima koji s mogu priuštiti ložu vrijednu 22.450 dolara gdje će se moći naručiti piva ili šampanjac. Jasno, cijene je paprena…