Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dvaput je dvaput

Talijanski prvoligaš otpustio istog trenera drugi put u razmaku od mjesec dana

Autor: Hina

16.02.2023. 13:49
Talijanski prvoligaš otpustio istog trenera drugi put u razmaku od mjesec dana

Foto: Davide Nicola/Foto REUTERS

Salernitana je otpustila Nicolu sredinom siječnja nakon teškog 2-8 poraza od Atalante, ali ga je vratila na klupu samo dva dana kasnije



SALERNO Talijanski nogometni prvoligaš Salernitana otpustio je trenera Davidea Nicolu po drugi put u razmaku od mjesec dana te na tu dužnost doveo portugalskog stručnjaka Paula Sousu.


Salernitana je otpustila Nicolu sredinom siječnja nakon teškog 2-8 poraza od Atalante, ali ga je vratila na klupu samo dva dana kasnije. No, u četiri utakmice koje su uslijedile momčad iz Salerna je tri puta izgubila pa je predsjednik kluba Danilo Iervolino ipak izgubio strpljenje s trenerom koji je u završnici prošle sezone na čudesan način uspio spasiti momčad ispadanja u Serie B.


Salernitana se trenutačno nalazi na 16. mjestu ljestvice sa 21 bodom, četiri više od 18. Verone koja se nalazi u zoni ispadanja, ali i u velikom naletu pozitivnih rezultata.




U srijedu je trenera smijenila i 17-plasirana Spezia, koja ima dva boda manje od Salernitane, a dva više od Verone. Niz od četiri utakmice bez pobjede nije “preživio” Luca Gotti, no ime novog trenera Spezije još nije poznato.