Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Presica na Krimeji

Trener Orijenta upozorava uoči sudara s drugoligaškim "fenjerašem": "Za Sigećane je ovo kvalifikacijska utakmica"

Autor: Ivan Volarić

02.03.2023. 11:51
Trener Orijenta upozorava uoči sudara s drugoligaškim

Foto: Dino Dukađin, Marinko Koljanin i Fausto Budicin/I. VOLARIĆ

Svjestan sam da će utakmica biti, kao i svaka, dosta zahtjevna. Respektiramo suparnika, ali želimo pokazati svoje pravo lice - rekao je Fausto Budicin



Nogometaši Orijenta nakon prisilne pauze prošloga vikenda (utakmica protiv Kustošije je odgođena zbog nevremena), ove subote (15.30 sati) na Krimeji dočekuju posljednju momčad Prve NL – Hrvatski dragovoljac.


– U sedam dana igramo tri važne utakmice, osim domaćeg ogleda protiv Hrvatskog dragovoljca u srijedu gostujemo u zaostaloj utakmici kod Kustošije, potom i kod Rudeša. Nadali smo se da ćemo već na gostovanju kod Kustošije zaboraviti domaći remi s Croatijom. Međutim, moram podsjetiti da otkada je došao trener Fausto Budicin nismo izgubili niti jednu utakmicu, a pobijedili smo na Krimeji dvije utakmice uz sedam postignutih golova. Četiri Jarunu i tri Cibaliji. To je razlog za optimizam i doprinos vjeri da će momčadi napraviti dobar rezultat uz dobru igru. Trebat će uložiti nešto više energije nego protiv Croatije – rekao je Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta, na burovitoj krimejskoj presici.


– Hrvatski dragovoljac je posljednji, ali bodovni saldo nije prava slika njihove vrijednosti nego splet nesređenih okolnosti u klubu. Barem to tako vidimo mi sa strane. Imaju mladu ekipu, dosta motoričnu. U prva dva kola nastavka su pokazali dobru igru protiv dvije najjače momčadi u ligi koju nisu okrunili bodovima. Protiv Rudeša su bili jako dobri i u prvom poluvremenu su bili bliže pogotku, no na kraju su ostali bez bodova. Zbog toga je za njih ova utakmica uvjetno rečeno kvalifikacijska. Napravit će sve da uzmu bodove ili bod kako bi zadržali priključak sa zonama koje osiguravaju ostanak u ligi. No, i nama trebaju bodovi. Očekujemo dobru igru koju ćemo okruniti s golovima i bodovima. Međutim, svjestan sam da će utakmica biti, kao i svaka, dosta zahtjevna. Respektiramo suparnika, ali želimo pokazati svoje pravo lice – nadovezao se trener Fausto Budicin, koji u subotu neće moći koristiti Edina Fatića. Iskusni veznjak već duže vremena vuče ozljedu skočnog zgloba i neće ga biti nekoliko tjedana.




Trener Krimejčana morat će tražiti neka nova taktička i personalna riješenja neovisno o Fatićevu izostanku. Sterilna igra protiv Croatije na to obvezuje.


– U utakmici protiv Zmijavčana bilo je i dobrih stvari. Nije bilo sve dobro jer da je bilo tako uzeli bi bodove. No, možda se malo previše stavlja naglasak na našu neefikasnost, a onda se to stavlja kao teret na naše napadače. Moramo znati da moramo stvoriti određen situacije kako bi napadači došli do izražaja. Oni naravno moraju odraditi svoj dio posla. Ali, nije sve do njih. U drugom poluvremenu protiv Croatije imali smo pet, šest ofenzivnih igrača pa nismo stvorili ništa. U prvom poluvremenu smo bili nešto opasniji, ali to nije bilo dovoljno. Očekujemo veći impuls od veznih igrača i od cijele ekipe kako bi stvorili što više šansi i onda ih konkretizirali. To prvenstveno mislim na ulazak igrača iz drugog plana i distribuciji lopte, odnosno u servisiranju ofenzivnih igrača. Moramo zadržati dobre stvari koje smo imali do sada, a to je balans u ekipi, raspored u fazi obrane i napada. Trebat ćemo biti pametni i diktiranju ritma tijekom cijele utakmice – rekao je Budicin.