Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

TUŽNA VIJEST

Umro je Siniša Mihajlović, imao je samo 53 godine

Autor: P. N.

16.12.2022. 17:29
Umro je Siniša Mihajlović, imao je samo 53 godine

Foto: Reuters



La Gazzetta dello sport javlja da je Mihajlović preminuo u 53 godini. Bolovao je od leukemije, a tužnu vijest je potvrdila obitelj.


Mihajlović je igrao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter, bio je izbornik Srbije, a kao trener je vodio Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting iz Lisabona i Bolognu.


Mihajlović je karijeru nogometaša započeo u tadašnjoj Jugoslaviji. Rođen je u Vukovaru, a odrastao u obližnjem Borovu gdje je napravio prve igračke korake.




U novosadsku FK Vojvodinu dolazi 1998. godine i s njom osvaja naslov prvaka, drugi u povijesti toga kluba. Nedugo zatim prešao je u beogradsku Crvenu zvezdu. Isticao se po svom preciznom i jakom šutu lijevom nogom. Sa Zvezdom stiže na “vrh svijeta” – trijumfima u Bariju i Tokiju. Godine 1992. prešao je u talijansku Romu gdje je proveo dvije godine, nakon čega je prešao u Sampdoriju, u kojoj je promijenio svoju uobičajeno mjesto u momčadi – iz veznoga reda, prešao je u obranu, na mjesto stopera.


Godine 1998. stigao mu je poziv od trenera Sven-Görana Erikssona iz Lazija, te se vratio u Rim. Odlično je igrao i postao najbolji izvođač slobodnih udaraca talijanske nogometne lige svih vremena. Ostat će zapamćen i po tri postignuta pogotka iz slobodnih udaraca u jednoj utakmici. Nakon 6 sezona, na vrhuncu svoje karijere prešao je u milanski Inter gdje je i završio igračku karijeru 2006. godine.


Trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik Roberta Mancinija u Interu. Potom je prešao u Bolognu koja mu je bila prva i zadnja trenerska pozicija.