Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

navijačka groznica

Veliki doček izbornika Dalića u Livnu

Autor: Hina

22.12.2022. 19:44
Veliki doček izbornika Dalića u Livnu

Foto: davor kovačević



Tisuće Livnjaka i navijača hrvatske nogometne reprezentacije iz drugih sredina u četvrtak navečer dočekalo je izbornika brončanih Vatrenih Zlatka Dalića na prepunome trgu u središtu njegova rodnog grada.


Uz zaglušujući vrisak, stihove pjesme ‘Igraj moja Hrvatska’, brojne hrvatske zastave, vatromet i upaljene baklje okupljeni su na Trgu kralja Tomislava u Livnu pozdravili Zlatka Dalića. On je stigao autobusom a s njim su bili i članovi njegove obitelji. Voditelj ga je predstavio najvećim hrvatskim sinom u povijesti’.


“Hvala svima koji su navijali u BiH. Za mene je ovo posebno što ste organizirali. Ovo je moje Livno. Ovdje sam rođen”, rekao je Dalić prekidan više puta skandiranjem ‘Zlatko, Zlatko’. Dodao je kako je malo tko vjerovao prije četiri godine da će Hrvatska ponoviti sportski uspjeh. Pozvao je mlade da slijede uzor nogometnih reprezentativaca.




“Mladi ljudi mogu prepoznati uzor u reprezentativcima. Za reprezentaciju igraju s puno ljubavi, vjere i poniznosti. Vjerujte, budite, domoljubi i sve se može napraviti”, istaknuo je.


Udruga veterana IV. Gardijske brigade iz Splita Dalića je proglasila počasnim članom ove legendarne postrojbe, te su mu uručili zahvalnicu.


Izbornik Zlatko Dalić predvodio je momčad Vatrenih na nedavno završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru gdje su osvojili treće mjesto.