Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Fair-play

VIDEO Antonio Čolak strijelac u utakmici u kojoj je trener naredio da se suparnika pusti da postigne pogodak

Autor: Hina

13.02.2023. 07:29
VIDEO Antonio Čolak strijelac u utakmici u kojoj je trener naredio da se suparnika pusti da postigne pogodak

Foto: Mirko Čolak/Foto REUTERS

gosti su željeli vratiti Rangersu jednu loptu izbačenu u aut nakon što se igraču ukazala pomoć. No, Tillman je nesportski "ukrao" loptu, krenuo u kontru i zabio za 2-1...



GLASGOW  Nogometaši Rangersa izborili su plasman u četvrtfinale škotskog Kupa nakon što su u susretu osmine finala pobijedili Partick Thistle sa 3-2.


Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su gosti poveli 1-0, imali su i 2-2, no Rangers je četiri minute prije kraja zabio za pobjedu.


Međutim, više od samog rezultata nakon utakmice se pričalo o potezu menadžera Rangersa Michaela Bealea koji je svojim igračima naredio da puste suparniku pogodak za 2-2.




No, krenimo redom. Partick Thistle, koji se nalazi na petom mjestu drugog razreda škotskog nogometa, poveo je u 35. minuti golom Kevina Holta iz jedanaesterca.


Izjednačio je hrvatski napadač Antonio Čolak u 50. minuti svojim 15. golom u 30. nastupu za Rangers.


U 65. minuti je domaćin imao kazneni udarac, no James Tavernier nije bio precizan. Ipak, rezultat je preokrenuo Malik Tillman u 71. minuti golom koji je izazvao bijes na suprotnoj strani. Naime, gosti su željeli vratiti Rangersu jednu loptu izbačenu u aut nakon što se igraču ukazala pomoć. No, Tillman je nesportski “ukrao” loptu, krenuo u kontru i zabio za 2-1.


U gužvi koja je nastala igrači Patrick Thistlea su 20-godišnjeg američkog veznjaka bacili na travnjak, došlo je do naguravanja, a sudac je jedva smirio situaciju.


Svjestan kako je njegov igrač zabio na nesportski način, menadžer Rangersa Beale je naredio svojim igračima da puste suparnika da izjednači. Scott Tiffoney je krenuo s centra i zabio za 2-2.


Pobjedu Rangersu donio je James Sands u 86. minuti nakon ubačaja Borne Barišića iz kornera.


“Bilo bi nepravedno dobiti utakmicu na takav način. Dali smo gol, to je kontroverzno, ali ovaj klub je izgrađen na visokim standardima i želimo najbolje u igri. Napravio sam mnogo pogrešaka danas što se tiče odabira momčadi, ali to nije bila jedna od njih,” kazao je Beale.


“Malik Tillman se ozlijedio, nije vidio da je lopta izbačena. Kada je ustao, mislio je da mora pritisnuti,” dodao je šef momčadi s Ibroxa za Viaplay.


Susret je prokomentirao i gostujući menadžer Ian McCall za BBC Sportsound.


“Mislim da Tillman nije znao što radi, ali je Mick pokazao jako puno klase. Puni smo ponosa, ali također i razočaranja. Prvo poluvrijeme smo bili sjajni. Najveća emocija je da smo ponosni na naše igrače i da su naši navijači bili veličanstveni,” kazao je.


Plasman u četvrtfinale ranije su izborili Celtic, Hearts, Kilmarnock, Ayr United, Inverness Caledonian Thistle, te Raith Rovers. Posljednji putnik bit će poznat nakon susreta Darvel – Falkirk.


Video neobične situacije iz s utakmice Patrick Thistlea i Glasgow Rangersa možete pogledati OVDJE.