Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

JOŠ JEDNA DRAMA

Zlatko Dalić: Nikad ne podcjenjujte Hrvate

Autor: Hina

05.12.2022. 21:59
Zlatko Dalić: Nikad ne podcjenjujte Hrvate

Foto: Reuters



Hrvatska nogometna reprezentacija prošla je u četvrtfinale SP-a nakon drame penala protiv Japana. Izbornik Zlatko Dalić ocijenio je ovu utakmicu – povijesnim rezultatom.


– Ovo je povijesni rezultat. Mislim da smo dobro i borbeno odigrali. Velik je rezultat ući među najboljih osam reprezentacija svijeta. Prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo sami sebe doveli u probleme. Kad smo dobili gol, odlučili smo malo više preskakati igru. Japanci su nas podcijenili i to im je bila greška. Mislili su da će lako protiv nas.


Nikad ne podcjenjujte Hrvate. Primili smo gol iz prekida, što nismo jako dugo. Naši igrači su istrčali sjajnu utakmicu protiv protivnika koji je pobijedio Njemačku i Španjolsku – rekao je izbornik Dalić za HRT nakon utakmice.




Kapetan Luka Modrić rekao je kako ga ovo podsjeća na SP u Rusiji 2018. godine.


– Mi ne možemo bez drame. Sretni smo jer smo prošli. Japanci su stvarno neugodni i trkački su odlični. U prvom dijelu smo imali dobre šanse koje nismo zabili. No, pokazali smo opet karakter i došli do penala, gdje je Livi bio čudo. U drugom dijelu smo se dogovorili da se dignemo više prema gore.


Odlučili smo se za centaršuteve na Petkovića, Budimira i kasnije Livaju. Bila je ovo teška, iscrpljujuća utakmica. Podsjeća na Rusiju. Skidam kapu Livakoviću, pokazao je da je sjajan golman. Tko god dođe, s nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Bit ćemo tamo bolji nego danas. Moramo se rekuperirati – rekao je Luka Modrić.