Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vedat Muriqi

Nogometaš Mallorce i trenutno četvrti strijelac Primere želi da Španjolska prizna neovisnost Kosova

Autor: Hina

28.02.2023. 17:42
Nogometaš Mallorce i trenutno četvrti strijelac Primere želi da Španjolska prizna neovisnost Kosova

Foto: Vedat Muriqi i Nacho/Foto REUTERS

Sa snagom i hrabrošću koje imam, nadam se da ću pomoći svojoj zemlji da ju jednog dana prizna Španjolska, objavio je 28-godinji napadač na Twitteru



MADRID Nogometaš španjolskog prvoligaša Mallorce, Vedat Muriqi, poručio je u utorak  da će se založiti da Španjolska prizna neovisnost njegovog rodnog Kosova.


“Sa snagom i hrabrošću koje imam, nadam se da ću pomoći svojoj zemlji da ju jednog dana prizna Španjolska”, objavio je 28-godinji napadač na Twitteru povodom posebnog priznanja koje mu je dodijelio Olimpijski odbor Kosova za postignuća u 2022. godini.


Neovisnost Kosova od Srbije, proglašenu u veljači 2008. godine, priznale su 23 od 28 država Europske unije. Španjolska, Cipar, Grčka, Rumunjska i Slovačka nisu priznale odluku Prištine o odcjepljenju od Beograda.




Muriqi, kojeg je Nogometni savez Kosova proglasio najboljim nogometašem u 2022. godini, ove sezone je u 23 utakmice za Mallorcu zabio 11 golova i upisao tri asistencije.


Četvrti je na ljestvici najboljih strijelaca u Španjolskoj koju predvodi Barcelonin golgeter Robert Lewandowski s 15 golova.


Mallorca zauzima 10. mjesto među 20 klubova prve lige.


Muriqi, rođen u Prizrenu, prije dolaska na sredozemni otok Mallorcu bio je u talijanskom Laziju i turskom Fenerbahčeu.