ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

RIJEKA U BOGDANOVCIMA

Nogometaši Rijeke s oduševljenjem dočekani u Slavoniji

Autor: Edi Prodan

08.11.2022. 21:05
Nogometaši Rijeke s oduševljenjem dočekani u Slavoniji

Foto: Edi Prodan



U sklopu akcije Slomljeno srce Vukovara u kojoj HNK Rijeka izgradnjom spomenika sjećanja na 34 u Domovinskom ratu ubijene djece Vukovara, u danu prije kup utakmice u Bijelom Brdu gdje se riječki prvoligaš sastaje s BSK-om, cjelokupni igrački kadar na čelu s predsjednikom Damirom Miškovićem i trenerom Serseom Cosmijem došla je u Bogdanovce.


Posjet tom herojskom mjestu bio je iznimno slojevit. Ponajprije, Bogdanovci 10. studenog obilježavaju dan kad njihova obrana više nije mogla izdržati nalete neprijatelja, dok s druge strane mirnodopski život obilježava iznimno dobar rad NK Croatia, i to od najmlađih do veteranskih selekcija.


Kako pak Rijeka s istokom Hrvatske, konkretno s Vukovarsko-srijemskom županijom održava iznimno dobre odnose, odlučeno je da se bogdanovačku Croatiju daruje potrebnom sportskom opremom.




– Od dresova za veterane do elektroničke ploče s kojom se označava izmjenu igrača – sve je to bilo dio paketa koje smo darovali nama dragim sportašima Bogdanovaca. Ujedno, dio je to naše želje povezivanja sportaša i sportskih kolektiva Hrvatske kako bismo poticanjem sporta kod mladih u društvo implementirali sve one dobre ideje koje sobom donosi sport, konkretno nogomet, istaknuo nam je Luka Ivančić, direktor HNK Rijeka.



Posebno je impresivno bilo vidjeti cjelokupni tim Rijeke ispred spomenika stradalnicima Bogdanovaca, kroz sve ratove prošlog stoljeća, čiju je povijest gostima približio načelnik općine Marko Barun. Posebno ganut brojem žrtava nevelikih Bogdanovaca i stradanjima u Domovinskom bio je i trener Cosmi.



Foto HNK Rijeka


Dolazak delegacije Rijeke na stadion NK Croatia, koja ove godine obilježava 75 godina postojanja, osnovana je 1947. godine kao NK Sremac u duhu šokačkog nasljeđa kraja, obilježilo je glasno navijanje i silni ushit koji su kod najmlađih izazvali riječki nogometaši. Da o “selfijima” ni ne govorimo. Darove, dresove za najmlađe podijelio je predsjednik Damir Mišković, i sam jako sretan pozitivnom energijom koju je istok Slavonije izrazio prema Rijeci.



Domaćini susreta u Bogdanovcima bile su i dvije legende, Rozika Fischer te Stjepan Kovačević, istinski ambasadori vukovarsko-bogdanovačkog kraja u odnosu prema Rijeci i Kvarneru.


Ono što slijedi je utakmica osmine finala kupa u Bijelom Brdu. Sudeći po podršci koju su doživjeli u popodnevnim satima utorka, iznimni vjetar u leđa igračima Rijeke već je stigao.