Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ENGLESKA PREMIER LIGA

Nottingham Forest iznenadio i pobijedio Liverpool

Autor: Hina

22.10.2022. 21:45
Nottingham Forest iznenadio i pobijedio Liverpool

Foto: Reuters



Nogometaši Nottingham Foresta napravili su veliko iznenađenje u prvom susretu 13. kola engleske Premier lige, na svom su City Groundu svladali Liverpool 1-0. Upisao je Nottingham time tek drugu pobjedu ove sezone, ranije je povratnik u Premier ligu svladao West Ham, a tri boda je osigurao Nigerijac Taiwo Awoniyi koji je u 55. minuti postigao jedini pogodak na susretu.


No, veliki junak Nottinghama bio je i vratar Henderson koji je imao niz sjajnih obrana, pogotovo na početku sudačke nadoknade kada je sjajno obranio udarac glavom Van Dijka. Imao je Liverpool još prilika u samoj završnici ogleda za izbjeći poraz, ali je i tada Henderson zaustavljao udarce Alexander-Arnolda i Salaha.


Liverpool je izgubio utakmicu nakon tri pobjede u nizu, dvije prvenstvene i jedna u Ligi prvaka, dok se Nottingham Forest ovom pobjedom pomaknuo sa samog dna ljestvice. U nedjelju se sastaju Aston Villa – Brentford, Leeds – Fulham, Southampton – Arsenal, Wolverhampton – Leicester i Tottenham – Newcastle, dok kolo završava u ponedjeljak ogledom West Ham – Bournemouth.




Premier liga, 13. kolo:


Nottingham Forest – Liverpool 1-0 (Awoniyi 55)


Everton – Crystal Palace (16 sati)


Manchester City – Brighton (16 sati)


Chelsea – Manchester United (18.30 sati)