Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Novi izbornik Portugala pozvao Cristiana Ronalda iako se činilo da se oprostio od nacionalnog dresa

Autor: Hina

17.03.2023. 20:36
Novi izbornik Portugala pozvao Cristiana Ronalda iako se činilo da se oprostio od nacionalnog dresa

Foto: Reuters



Novi izbornik portugalske nogometne reprezentacije Roberto Martinez u petak je objavio svoj prvi popis otkako je stupio na dužnost, a na njemu se za utakmice protiv Lihtenštajna i Luksemburga, kojima će sljedećeg tjedna Portugal krenuti u kvalifikacije za EURO nalazi i Cristiano Ronaldo.


Krajem prošle godine 38-godišnji Ronaldo je napustio redove Manchester Uniteda te odlučio karijeru nastaviti u saudijskom Al-Nassru. Činilo se kako je time zaključio i svoju reprezentativnu karijeru pogotovo što je i tijekom Svjetskog prvenstva u Katru ulazio s klupe.


No, Martinez je ipak odlučio pružiti priliku najboljem strijelcu u povijesti reprezentativnog nogometa da postane i apsolutni svjetski rekorder po broju nastupa za neku reprezentaciju. Ronaldo je sa 118 golova u dresu portugalske reprezentacije svjetski rekorder po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju, dok sa 196 nastupa za reprezentaciju trenutačno dijeli prvo mjesto svih vremena u toj kategoriji s Kuvajćaninom Baderom Al-Mutawom.




“Cristiano Ronaldo je igrač koji je vrlo posvećen svom poslu, a njegovo iskustvo je vrlo važno za momčad. Ne gledam na godine već na neke druge aspekte”, rekao je Martinez koji je od 2016. do 2022. godine vodio belgijsku reprezentaciju.


Prvu priliku za rekordni 197. nastup Ronaldo će imati u domažoj utakmici protiv Lihtenštajna 23. ožujka, a drugu na gostovanju u Luksemburgu tri dana kasnije.