Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Presica u Gradskom vrtu

Novi trener najavio drugačiji Osijek, a sportski direktor objasnio zaokrete u sportskoj politici kluba

Autor: Portal Novi list

03.03.2023. 14:25
Novi trener najavio drugačiji Osijek, a sportski direktor objasnio zaokrete u sportskoj politici kluba

Foto: Borimir Perković/Foto PIXSELL

Dugoročno je bila filozofija s Bjelicom, strategija koja je pokazala da nismo ispunili očekivanja, a to je grupna faza u Europi. S njegovim odlaskom došla je druga filozofija - rekao je Kulešević



RIJEKA Osijek je u Gradskom vrtu predstavio novoga trenera Borimira Perkovića.


–  U trenerskom poslu nema kalkulacija. Trener treba biti hrabar, svjestan sam situacije, nije me strah, uzdam se u sebe i svoje sposobnosti, znam gdje je Osijek bio prije mjesec dana, a gdje je sada. Zahvalio bih se predsjedniku kluba, upravi i sportskom direktoru na ukazanom povjerenju. Jako sam sretan što sam postao trener Osijeka, znam jako dobro u koji klub i grad sam došao. Uistinu se veselim svemu što je ispred mene. Ovo je veliki izazov, jedva čekam da upoznam igrače, imam dobar osjećaj i vjerujem da ćemo svi zajedno napraviti dobar posao, biti uspješni, zadovoljni i sretni te osvojiti poziciju koja nas vodi u Europu – rekao je Perković pa nastavio:


– Imam sliku igračkog kadra i ona je dobra, ali drugačije je kada s njima radite svaki dan, kada upoznate njihove mane i vrline. Neće mi trebati puno vremena. U ovom je trenutku rano govoriti konkretno o sustavima, planovima… Prvo želim o tome razgovarati s igračima, a naravno da imam ideju kako bih htio igrati. Nadam se da moja ideja ima smisla i da će proći. Osijek treba biti svoj, imati svoj stil igre i igrati s njim i kod kuće i u gostima. Želim da igramo jednostavan, kvalitetan i napadački nogomet. Svi koji dolaze u Gradski vrt trebaju se bojati Osijeka i mi moramo biti svoji, gdje god da igramo – poručio je Perković, kojega već u nedjelju očekuje najveći mogući izazov, gostovanja na Maksimiru kod Dinama. Mnogi bi rekli, utakmica u kojoj se nema što izgubiti.




– U svakoj se utakmici ima što za izgubiti, tri ili dva boda. Ne slažem se s tom tezom. Znam da je teško već u prvoj utakmici napraviti nešto konkretno u smislu moje ideje, ali nešto ipak malo može, pripremit ćemo se u ova dva treninga i vidjeti što možemo učiniti. Također, želim reći da za onim što je bilo ne treba žaliti, fokus treba biti zadržati ovu poziciju – rekao je Perković.


Sportski direktor Ivica Kulešević bio je na predstavljanju novoga trenera, suočio se s neugodnim pitanjem novinara “osjećali se odgovoran za stanje u kojem je Osijek”.


– Svi smo odgovorni, klub je zaslužan za uspjehe i neuspjehe, a ja vama postavljam protupitanje: U kakvom je to Osijek stanju? Osijek završava stadion, treći smo u HNL-u, imamo dobar igrački kadar, stabilnu situaciju, dvije-tri utakmice smo loše odigrali, prijelazni rok je jako dobro odrađen. Odluke su bile moje u dogovoru s vlasnicima kluba, napravili smo sve što smo planirali, neke smo milijunske transfere odbili, slijedili smo zacrtanu strategiju. Ako smo prodali ili pustili deset igrača, naravno da smo malo slabiji, Laszla nismo uspjeli nadoknaditi, Belju smo prodali u Bundesligu i sigurno je da oni nedostaju. I dalje imamo jako dobre igrače. Možete li mi odgovoriti u kakvom je klub stanju? – rekao je Kulešević. – Znali smo da je liga zahtjevna i da ne ide sve po loju. Dugoročno je bila filozofija s Bjelicom, strategija koja je pokazala da nismo ispunili očekivanja, a to je grupna faza u Europi. S njegovim odlaskom došla je druga filozofija, podmladili smo momčad, idemo u drugom smjeru. Strategija je dugoročna, svima će nam trebati puno strpljenja. Imamo velike ambicije.