Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Treća HNL- jug

Nula u Posedarju i Opuzenu, Primorac složio trobod

Autor:

19.02.2023. 21:00
Nula u Posedarju i Opuzenu, Primorac složio trobod

Foto: HNK Zadar



Derbi 16. kola upriličio se na dupkom popunjenom posedarskom igralištu Gordan Demo gdje je u goste Vitezovima stigao lider Zagora iz Unešića. Očekivao se pravi nogometni spektakl na otvaranju proljetnog dijela prvenstva, a na kraju je ispala tek na trenutke zanimljiva utakmica sa zasluženim ishodom za obje strane, iako su Unešićani imali jednu izglednu priliku početkom drugog poluvremena koju je majstorski obranio domaći vratar Jakov Pinčić. U prvom dijelu zabilježena je po jedna prijetnja s obje strane, u 15. minuti Ivanišević je zagrijao Pinčića udarcem iz daljine, dok u prvu priliku Vitezovi stižu malo kasnije preko Kralja koji se nije proslavio, uputivši udarac u vratara Zagore. Gosti su mogli do tri boda u završnici, ali Krajina je s pet-šest metara glavom poslao loptu pokraj Pinčićeve vratnice. Na kraju, miroljubivi remi koji je održao Zagoru na istoj udaljenosti od Zadra, dok su i Posedarci ostali u svojstvu prve pratnje tercetu na vrhu.


HRV. VITEZ       0


ZAGORA       0




Momčad sa Stanova nije uspjela u svom naumu da proljetni dio u kojem se želi prestići Zagoru otvori pobjedom. Igrači Dragana Blatnjaka na gostovanju u Opuzenu kod Neretvanca odigrali su mršavih 0:0, i tako ostali na ista četiri boda udaljenosti od Unešićana. Domaći sastav pokazao se tvrdim orahom za Zadrane koji su imali kontrolu igre, i trkački odradili lavovski dio posla, no bez ubojite završnice mreža vratara Neretvanca Blaževića na koncu je ostala netaknutom. Unatoč ispuštanju prilike da se još više približe Zagori u stožeru Zadra nije bilo razočarenja podjelom bodova.


– Nismo razočarani s bodom jer je teren bio katastrofa i bila je jako ružna utakmica za igrati i gledati. No, znali smo da će biti tako. Borba je ljuta, i domaćinu su bitni bodovi za ostanak, nama za prvo mjesto. Nažalost nismo zabili iz prekida za što smo se posebno pripremali pred ovu utakmicu. Odradili su dečki vrhunski posao, trkački su bili na nivou, tako da smo zadovoljni s te strane – kazao je pomoćni trener Vedran Ješe nakon remija u Opuzenu.


NERETVANAC       0


ZADAR       0