Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

RK Biograd

Obrana zaustavila Solin

Autor: Šime Ćurko

23.02.2023. 18:42
Obrana zaustavila Solin

Foto: RK Biograd



Rukometaši Biograda upisali su u 13. kolu Druge lige jug 12. pobjedu u sezoni. U domaćem dvoboju protiv Solina slavili su s 19:17 te su s 25 bodova na diobi prvog mjesta sa Splitom. Konačan rezultat postavio je Dino Pavlović osam sekundi prije kraja, i to u situaciji kada je Biograd bio s dva (isključeni su Marino Troskot i vratar Ante Kapitanović), a Solin s jednim igračem manje. Do kraja sezone je još osam kola te će se voditi velika borba za titulu prvaka, koja donosi plasman u Prvu ligu. Split je u posljednja dva kola prošao teška gostovanja u Solinu i Vodicama, i osim, remija u Biogradu u 7. kolu, ta je momčad uvjerljivo pobijedila u svim utakmicama, što je dovoljno upozorenje Biograjcima »s kime imaju posla«.


– Solin je odlična momčad i bila je to čvrsta utakmica s obje strane. Kako smo i očekivali obrane su bile u prvom planu. Na kraju teška, ali slatka pobjeda – rekao je Leo Zorica, trener Biograda.


Na utakmici protiv Solina bio je i juniorski reprezentativac Jakov Dujić, član premijerligaša Gorice koji je izabrao najboljeg igrača u obje momčadi. Kod Biograda je to bio Marino Žepina, a u redovima Solina vratar Josip Bosančić. Iz kluba su zahvalili svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji u kojoj su prikupljala pomoć za liječenje dvogodišnje djevojčice Lave, koja boluje od razarajuće bolesti – spinalne mišićne atrofije. U 14. kolu Biograd očekuje gostovanje kod Krilnika.