Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zaokret

Obustavljen sudski postupak protiv napadača Manchester Uniteda, povukli se ključni svjedoci navodnog silovanja

Autor: Hina

02.02.2023. 17:06
Obustavljen sudski postupak protiv napadača Manchester Uniteda, povukli se ključni svjedoci navodnog silovanja

Foto: Mason Greenwood/Foto REUTERS

Prema glasnogovorniku britanskog tužiteljstva, "povlačenje ključnih svjedoka i novi elementi" doveli su do odbacivanja optužbi



MANCHESTER Sudski postupak protiv napadača Manchester Uniteda Masona Greenwooda, koji je bio optužen za pokušaj silovanja i napada, obustavljen je, objavila je britanska policija u četvrtak.


Greenwoodu (21), “koji je uhićen i procesuiran u istrazi otvorenoj u siječnju 2022., više ne prijete kaznene prijave”, objavila je engleska policija.


Prema glasnogovorniku britanskog tužiteljstva, “povlačenje ključnih svjedoka i novi elementi” doveli su do odbacivanja optužbi.




Mason Greenwood, velika nada engleskog nogometa, uhićen je u siječnju 2022. nakon što su na društvenim mrežama objavljene fotografije i videa na kojima se vidi mlada žena krvavog lica, s modricama po tijelu. “Svima koji žele znati što mi Mason Greenwood zapravo radi”, glasio je komentar uz objave.


Tužitelj ga je optužio za pokušaj silovanja i napad, radnje koje je navodno počinio 2021., kao i za kontroliranje i prisilno ponašanje. Pušten je u veljači 2022., a zatim ponovno zatvoren jer nije poštivao sudsku kontrolu, a pušten je prošlog listopada.


Igrač Manchester Uniteda, Greenwood je profesionalno debitirao za Crvene vragove 2019. U 129 nastupa zabio je 35 golova. U veljači 2021. produžio je ugovor do 2025. Nekoliko sati nakon optužbi, Manchester United ga je suspendirao.