Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Odbojka

Odbojkašice i odbojkaši saznali protivnike na Europskom prvenstvu, muška reprezentacija u zahtjevnoj skupini

Autor:

16.11.2022. 21:18
Odbojkašice i odbojkaši saznali protivnike na Europskom prvenstvu, muška reprezentacija u zahtjevnoj skupini

Foto: Foto PIXSELL

Na početku puta do europskog zlata hrvatskoj ženskoj reprezentaciji će u skupini B stajati Italija, Rumunjska, Bugarska, Bosna i Hercegovina te Švicarska



RIJEKA Hrvatska ženska i muška odbojkaška reprezentacija saznale su protivnike na Europskom prvenstvu koje se u ljeto 2023. godine igra u Belgiji, Italiji, Estoniji i Njemačkoj za odbojkašice te Bugarskoj, Italiji, Izraelu i Makedoniji za odbojkaše.


U kraljevskoj palači Palazzo Reale u talijanskom Napulju odlučeno je kako će na početku puta do europskog zlata hrvatskoj ženskoj reprezentaciji u skupini B stajati Italija, Rumunjska, Bugarska, Bosna i Hercegovina te Švicarska. Muška reprezentacija na prvenstvu će igrati također u skupini B i to protiv Bugarske, Finske, Slovenije, Ukrajine i Španjolske.


„Mislim da možemo biti zadovoljni ždrijebom. Što se tiče ženske grupe sigurno da je Italija favorit. S njima je na njihovom terenu uvijek teško igrati, no ostale ekipe daju nam za pravo da se možemo nadati drugom mjestu, a time i možda lakšem protivniku u osmini finala gdje se križamo s grupom D. Tamo svakako možemo tražiti prolaz prema četvrtfinalu.




Muška grupa je jako teška i zahtjevna. Slovenija je viceprvak Europe, Bugarska domaćin, Španjolsku smo pobjeđivali, no vrlo je jaka reprezentacija, a Finska i Ukrajina su najveće iznenađenje prošlog Svjetskog prvenstva. Imamo veliku šansu ukoliko izađemo iz grupe s drugog ili trećeg mjesta da u osmini finala idemo na nekog od lakših protivnika u grupi D. – istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.