Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Svjetsko skijaško prvenstvo

Odermatt nevjerojatnom vožnjom doskijao do prve svjetske medalje u karijeri, utrku obilježila teška ozljeda

Autor: Hina

12.02.2023. 13:42
Odermatt nevjerojatnom vožnjom doskijao do prve svjetske medalje u karijeri, utrku obilježila teška ozljeda

Foto: Reuters



Švicarac Marco Odermatt osvojio je u nedjelju zlatnu medalju u spustu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Courchevalu.


Odermatt je bio najbrži u spustu s vremenom 1:47.05, ispred Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea koji je osvojio srebrnu medalju sa 48 sporijim vremenom (1:47.53) i Kanađanina Camerona Aleksandera koji je uzeo broncu sa 89 stotinki zaostatka za pobjednikom (1:47.94).


Za 26-godišnjeg Odermatta ovo je prva medalja sa Svjetskog prvenstva,. Prošle je godine osvojio zlato na Olimpijskim igrama u veleslalomu. Kildeu je ovo druga srebrna medalja s ovog prvenstva, jednu je osvojio u superveleslalomu prije dva dana. Kanađanin Alexander je iznanđujuće zauzeo treće mjesto donijevši svojoj zemlji novu medalju nakon zlata u superveleslalomu kojeg je prije dva dana osvojio James Crawford, danas peti.




Osim birljatne izvedbe Marca Odermatta, utrka će nažalost biti zapamćena i po ružnoj ozljedi Brodija Segera. Kanađanin je nakon 15-ak sekundi, prilikom doskoka osjetio bol u koljenu i odmah odustao. Utrka je prekinuta na više od 20 minuta jer se Seger nije sam mogao spustiti do ciljne arene, nego mu je bilo potrebno pružiti liječničku pomoć i spustiti ga. Prema svemu sudeći, radi se o ozljedi koljena.