Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Svjetski skijaški kup

Odermatt stigao na samo 60 bodova od rekorda Hermanna Maiera

Autor: Alen Plahinek

16.03.2023. 12:20
Odermatt stigao na samo 60 bodova od rekorda Hermanna Maiera

Foto: Reuters



Marco Odermatt još jednom je pokazao zašto je daleko najbolji skijaš današnjice. Danas je u superveleslalomu ponovno pobijedio, po šesti puta ove sezone od ukupno osam utrka.


Odermatt je već prije nekoliko utrka osigurao Kristalni globus u ovoj disciplini, tako da današnja  utrka nije imala prevelikog rezultatskog značaja.  Drugi je danas završio Austrijanac Marco Schwarz, s 29 stotinki zaostatka, kojem je to bio i najbolji superveleslalomski rezultat u karijeri. Schwarz je prije dvije godine uzeo mali Kristalni globus u slalomu, dok je ove godine odlučio voziti sve discipline kako bi bio što konkurentniji za veliki Kristalni globus.


Treći je danas završio Norvežanin Aleksandar Aamodt Kilde, koji je jučer okrunjen kao ovosezonski “kralj spusta”.




Iako je Odermatt osvojio sve što je mogao ove sezone, kako sam tvrdi ima još jedan cilj, a to je prestići Hermanna Maiera po ukupnom broju bodova. Legendarni Herminator osvojio je 2000 bodova u sezoni 2000. godine. Do 2013. godine to je i bio apsolutni rekord po broju bodova u jednoj sezoni, no tada je Slovenka Tina Maze osvojila nevjerojatnih 2413 bodova i od tada nitko ju nije uspio prestići. Odmeratt trenutno ima 1942 boda i prekosutra u veleslalomu mogao bi srušiti Herminatora s trona.


Sutra su na rasporedu Team eventi. U subotu muškarci voze veleslalom, a žene slalom, dok je u nedjelju raspored obrnut.