Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

16 milijardi dolara

Oko 20 posto Amerikanaca "odigra" kladionicu za Superbowl

Autor: Hina

07.02.2023. 18:02
Oko 20 posto Amerikanaca

Foto: Reuters



Očekuje se da će se rekordnih 50.4 milijuna odraslih Amerikanaca ili oko 20 posto stanovništva, kladiti u ukupnom iznosu od 16 milijardi dolara na nedjeljnu utakmicu Superbowla između Philadelphia Eaglesa i Kansas City Chiefsa, objavilo je u utorak Američko udruženje igara na sreću.


Broj odraslih Amerikanaca koji se planiraju kladiti na naslov NFL ligi američkog nogometa porastao je za 61 posto u odnosu na prošlu godinu, dok je vrijednost uloga više nego dvostruko veća od prošlogodišnjih procjena.


Uz širenje legalnog sportskog klađenja, Američko udruženje igara na sreću je reklo da se očekuje da će one olkšati tradicionalne oklade napravljene online, putem sportske kladionice ili posebne kladionice za Superbowl, najveći američki sportski, ali i TV događaj godine.




Pomaganje pri povećanju broja je širenje legalnog sportskog klađenja u Sjedinjenim Državama, a tržišta legalnih sportskih klađenja dostupna su u 33 države i Washington D.C.


Ovogodišnji Superbowl igrat će se u Glendaleu, u Arizoni, što će biti prvi put da se finalna utakmica održava u državi u kojoj je sportsko kockanje legalno.