Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

PRVA NL

Orijent ostao bez bodova, Rudeš stigao do pobjede

Autor: Davor Petrović

12.03.2023. 17:22
Orijent ostao bez bodova, Rudeš stigao do pobjede

Foto: Nino Mohorovičić i Tomislav Gudelj/Foto D. KOVAČEVIĆ



Na gostovanju kod lidera Prve NL igrači Orijenta su još jednom saznali da nogomet ponekad zna biti i nepravedan. Utakmica je bila prilično izjednačena kroz svih devedeset minuta, a Rudešu je pobjedu donio gol koji se može okarakterizirati kao slučajnost.


Utrčavanje


Naime, u tom napadu domaće momčadi Dominik Rešetar se na lijevoj strani fintom oslobodio svojih čuvara i otvorio si prostor za udarac desnom nogom. Tada se igrala 20. minuta, a pozicije je bila slična onima iz kojih se Mislav Oršić nazabijao golova, gađajući suprotni kut. Rešetar, pak, to nije izveo na najbolji mogući način, ali, na njegovu sreću, Tomislav Gudelj pažljivo pratio sve što se događa i pravovremeno je utrčao na putanju lopte i glavom ju je skrenuo u nebranjeni dio mreže – 1:0.


Od početka utakmice Orijent se postavio hrabro, a to mu je donijelo nekoliko obećavajućih akcija koje su završavale ubacivanjima u kazneni prostor suparnika. Na žalost gostiju, u većini slučajeva loptu bi prvi dotaknuo netko od braniča Rudeša. U dva navrata su takva ubacivanja završavala na pravoj adresi, ali izostao bi konkretan udarac po golu.




Rudeš je također napadao, tražeći nove bodove na putu za HNL. Pokušavali su domaći postići nešto više dalekometnim udarcima, ali Mislav Zadro je držao stvari pod kontrolom i bez problema skupljao svaku loptu upućenu prema njegovom golu. Tako bi sasvim sigurno bilo i u 20. minuti, da Gudelj nije reagirao u maniri rasnog strijelca. Isti igrač je s dvadeset metara lansirao prizemni snažan prizemni udarac, koji je golmanu Orijenta stvorio određene probleme. Bilo je to u 30. minuti.


Crveni nedorečeni


Nešto kasnije Orijent je stigao do najbolje prilike za izjednačenje. Konkretnije, Dominik Mulac poslao je oštru dugu loptu prema šesnaestercu suparnika, a Mateo Monjac je utrčao u prazan prostor između braniča Rudeša i jednim dodirom prebacio Karla Kralja. Međutim, na metar od praznog gola Festim Shatri bio je za pola koraka brži od Džema Ibišija i otklonio je opasnost ispucavanjem u korner.


Orijent je odrješito ušao u nastavak utakmice, tražeći izjednačenje, ali je, baš kao i u prvom dijelu, bio nedorečen. Na kraju svake akcije nedostajao bi potez kojim bi se mogla slomiti obrana Rudeša, odnosno uvijek bi sve zapelo na ili neuspješnom driblingu ili na prejakom zadnjem pasu ili na nepreciznom udarcu po golu.


Zadnja prilika za nešto više od poraza gostima sa Sušaka se ukazala u 83. minuti, kada je, nakon duge akcije po desnoj strani, lansiran ubačaj u kazneni prostor Rudeša. Tom prilikom lopta je završila u nogama Filipa Zrilića, koji je odmah pucao po golu sa deset metara. Na žalost Orijenta, taj udarac je okrznuo leđa nekog od domaćih braniča, a to je bilo dovoljno samo za još jedan korner.



RUDEŠ 1 – ORIJENT 0


ZAGREB Stadion ŠC Rudeš. Gledatelja: 500. Sudac: Marino Majstorović (Split) 7. Strijelac: 1:0 Gudelj (20′).


RUDEŠ: Kralj 6,5, Brajković 6,5, Ferreira 6,5, Pavlek 6,5, Shatri 7, Srbljinović 6,5 (61′ Boršić -), Pasariček 6,5, Oddei 6,5, Latković 6,5, Rešetar 7, Gudelj 7.


ORIJENT: Zadro 6,5, Braut 7, Mulac 6,5, Tadejević 6,5, Travaglia 6,5 (62′ Švrljuga -), Mohorovičić 6,5 (62′ Zrilić -), Putnik 7 (86′ Faal -), Monjac 6,5, Črnko 6,5, Simčić 6,5, Ibiši 6,5 (72′ Dukađin -), Simčić 7.