Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Licenciranje

Orijent podnio zahtjev za licencu za SuperSport HNL, a Opatija za igranje Prve NL iduće sezone

Autor: Ivan Volarić

02.02.2023. 14:51
Orijent podnio zahtjev za licencu za SuperSport HNL, a Opatija za igranje Prve NL iduće sezone

Foto: Stadion na Kantridi mogao bi ponovo dobiti prvoligašku licencu



HNS je objavio popis klubova koji su do isteka siječnja i zadanog roka aplicirali za licence za sudjelovanje u UEFA natjecanjima, te SuperSport HNL-u, odnosno Prvoj NL za sezonu 2023./24.


Devet prvoligaša (samo Šibenik je izuzetak) i jedan drugoligaš (Rudeš) zatražili su UEFA licence, a četiri drugoligaša odlučila su se licencirati za nastup u najvišem rangu natjecanja. Riječ je o jesenskom prvaku Rudešu, Dugopolju, Solin i Orijentu. Drugoligaš s Krimeje po ustaljenoj praksi za potrebe prvoligaške licence prijavio je stadion na Kantridi. Opatija je jedan od sedam trećeligaša koji su zatražili licence za nastup u Prvoj NL.


Komisija za licenciranje HNS-a će najkasnije do 20. travnja donijeti odluke o molbama za licence u prvom stupnju, koje će biti objavljene do 23. travnja. Klubovi koji neće uspjeti dobiti traženu licencu u prvom stupnju, u roku od osam dana od primitka prvostupanjske odluke moći će podnijeti žalbu. Žalbeno tijelo za licenciranje HNS do 27. svibnja onijet će konačne odluke.