Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Davis Cup

Oslabljeni Španjolci smatraju da imaju konkurentnu ekipu za sudar u Malagi: "Hrvatska je najteži protivnik, ali..."

Autor: Hina

23.11.2022. 07:19
Oslabljeni Španjolci smatraju da imaju konkurentnu ekipu za sudar u Malagi:

Foto: Foto PIXSELL

Čilić je jako iskusan igrač, dugo je godina u eliti. On sada dolazi bolji nego ranije, oporavljen od ozljede pa će biti jako opasan na ovakvoj podlozi”, rekao je Pablo Carreno



BARCELONA  Tenisač Pablo Carreno, koji će u srijedu predvoditi Španjolsku protiv Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa, rekao je da ne osjeća pritisak zbog preuzimanja uloge odsutnih Carlosa Alcaraza i Rafalea Nadala, dvojice najboljih igrača svijeta.


“Ne osjećam zbog toga dodatni pritisak jer sam dugo u ovome, nastojat ću uživati. Istina, igrat ćemo bez dva naša najbolje rangiranja igrača, nažalost ne mogu pomoći ekipi. O Rafi ne treba trošiti riječi, a Carlos bi nam, premda ima malo iskustva, jako pomogao”, izjavio je 31-godišnji Carreno u intervjuu za novine AS.


Carlos Alcaraz, 19-godišnji igrač, ozlijedio se ovaj mjesec a 36-godišnji Rafael Nadal je još ranije otkazao nastup zbog iscrpljenosti.




“Unatoč tome imamo konkurentnu ekipu”, napomenuo je Carreno, 13. igrač svijeta na ATP ljestvici. On bi se trebao suprotstaviti 34-godišnjem Marinu Čiliću, 17. igraču svijeta s kojim ima omjer 1-4 u pobjedama.


“Čilić je jako iskusan igrač, dugo je godina u eliti. Istina je da imam negativan omjer protiv njega ali također nisam igrao tako puno s njim. On sada dolazi bolji nego ranije, oporavljen od ozljede pa će biti jako opasan na ovakvoj podlozi”, rekao je Carreno.


Španjolski izbornik je ranije izjavio da je podloga u Malagi, španjolskom gradu gdje će u srijedu u 16 sati odmjeriti snage ove dvije reprezentacije, “jako brza” što više odgovara Hrvatskoj.


Španjolci također smatraju da je prednost Hrvatske igra parova.


“To će biti izuzetno važno a oni su tu dobro posloženi. Mi imamo Marcela (Granollersa) kao sigurnog a ostali igrači mogu ući. Vidjet ćemo za koga će se odlučiti izbornik. Ovisit će kakvi ćemo biti i kako će se razvijati pojedinačni mečevi”, izjavio je Carreno.


Nije mogao reći tko je favorit za osvajanje Davis Cupa, svjetskog prvenstva, čiji je pehar lani završio u rukama Rusije.


“Hrvatska ima doista uravnoteženu igru u pojedinačnim mečevima i jako dobar par. Italija ima sjajnu ekipu, Kanađani su mladi i dobri, tu su Sjedinjene Države…”, izjavio je.


Pobjednik dvoboja Španjolske i Hrvatske igrat će s pobjednikom između Australije i Nizozemske.


“Doista mi je svejedno. Najbitnije je proći. Možda je, na prvu, Hrvatska teži protivnik od bilo kojeg kasnije”, zaključio je Carreno.


Španjolska je osvojila Davis Cup godine 2019. godine a Hrvatska je bila finalist 2021.