Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Australian Open

Đokoviću je dobrodošlicu u Australiji poželio i najveći rival: "Novak je ovdje, to je dobro za tenis"

Autor: Portal Novi list

28.12.2022. 13:51
Đokoviću je dobrodošlicu u Australiji poželio i najveći rival:

Foto: Rafa Nadal i Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak je ovdje, a to je sigurno dobro za tenis. Dobro, možda i za navijače. Vidjet ćemo što se dogoditi. Najbolji na kraju uvijek pobijedi - izjavio je lanjski pobjednik Rafa Nadal



RIJEKA Iz Australije stižu prvi kadrovi Novaka Đokovića koji se godinu dana nakon što je iz te zemlje otjeran poput najvećeg kriminalca na taj kontinent vraća u statusu velike zvijezde. Nole je stigao u Adelaide gdje će odigrati tunir (parove i pojedinačnog) uoči nastupa na prvom Grand slamu sezone – Australian Openu.


Australski mediji,, koji su prije godinu dana gorljivo zastupali i branili statove bivše Vlade oko njihova obračuna s jednim od najvećih tenisača svih vremena, nastoje potisnuti u zaborav sve što se tada dogodilo. Lakonski su se okrenuli novom izdanju Australian Opena i velikom sudaru najvećih zvijezdi ovoga sporta.


Kladionice su Novaka proglasile glavnim favoritom za titulu, iza njega su Španjolci Carlos Alcaraz i Rafa Nadal, potom Rus Danil Medvjedev.




– Novak je ovdje, a to je sigurno dobro za tenis. Dobro, možda i za navijače. Vidjet ćemo što se dogoditi. Najbolji na kraju uvijek pobijedi – izjavio je lanjski pobjednik Rafa Nadal.


Španjolcu je to bio drugi naslov u Melbourneu, Đoković ih ima – devet. Rafi je ovo možda i posljednja prilika da poveća svoju brojku.


– Nadam se da nije. Međutim, sa 36 godina nikada ne znate. Svjestan sam toga, ali sada ne želim o tome razmišljati. Potpuno sam fokusiran na sadašnjost – zaključio je Rafa.