Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

WTA Monterrrey

Donna Vekić nakon više od dva sata borbe svladala Ysaline Bonaventura i prošla u polufinale Monterreyja

Autor: Hina

04.03.2023. 07:32
Donna Vekić nakon više od dva sata borbe svladala Ysaline Bonaventura i prošla u polufinale Monterreyja

Foto: Donna Vekić/Foto REUTERS

U polufinalu suparnica Donni Vekić bit će peta nositeljica Lin Zhu koja je vrlo lako svladala Amerikanku Caroline Dolehide



MONTERREY  Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u polufinale WTA turnira u meksičkom Monterreyju nakon pobjede u tri seta protiv Belgijanke Ysaline Bonaventure.


Vekić je nakon dva sata i 13 minuta igre slavila 6-2, 5-7, 7-6(5) te će se za finale boriti protiv Kineskinje Lin Zhu.


Vekić, inače treća nositeljica turnira, lako je dobila prvi set sa 6-2, a potom je u drugom setu svaka tenisačica osvajala svoje servis gemove do 5-5. U tom trenutku Bonaventure radi break te je potom odservirala za poravnanje u setovima.




Velika borba je nastavljena u trećem setu koji je otišao sve do tie-breaka kojeg je belgijska tenisačica, inače 96. s WTA ljestvice, otvorila s 3-1. No, 26-godišnja Vekić uzvraća s pet poena u nizu, povela je 6-3 i potom dobila još jedan poen vrijedan polufinala.


Tamo će suparnica Donni Vekić biti peta nositeljica Lin Zhu koja je vrlo lako svladala Amerikanku Caroline Dolehide 6-3, 6-2.


U drugom polufinalu igraju prva i četvrta nositeljica, Francuskinja Caroline Garcia i Belgijanka Elise Mertens. Obje su vrlo lako preskočile četvrtfinalne prepreke. Garcia je sa 6-0, 6-4 svladala Egipćanku Mayar Sheriff, dok je Mertens sa 6-2, 6-2 bila bolja od Talijanke Elisabette Cocciaretto.


WTA Monterrey, četvrtfinale:


Donna Vekić (Hrv/3) – Ysaline Bonaventure (Bel) 6-2, 5-7, 7-6(5)


Lin Zhu (Kin/5) – Caroline Dolehide (SAD) 6-3, 6-2


Elise Mertens (Bel/4) – Elisabetta Cocciaretto (Ita/8) 6-2, 6-2


Caroline Garcia (Fra/1) – Mayar Sheriff (Egi/7) 6-0, 6-4