Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Australian Open

Donna Vekić u nastavku prekinutog meča protiv Oksane Selehetjove izborila drugog kolo Australian Opena

Autor: Hina

18.01.2023. 08:14
Donna Vekić u nastavku prekinutog meča protiv Oksane Selehetjove izborila drugog kolo Australian Opena

Foto: Donna Vekić/Foto M. GRACIN

Vekić u 2. kolu očekuje još jedna Ruskinja, Ljudmila Samsonova koja je u prvom kolu bila bolja od Talijanke Jasmine Paolini sa 6-2, 6-4



MELBOURNE Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo Australian Opena nakon što je u nastavku prekinutog meča protiv Ruskinje Oksane Selehetjove slavila sa 6-2, 2-6, 7-6 (7).


Dvoboj između 26-godišnje Donne, trenutačno 64. tenisačice svijeta i šest godina mlađe Ruskinje, 179. na WTA ljestvici, prekinut je u utorak zbog kiše pri rezultatu 6-2, 2-6, 6-6 i prednosti naše igračice od 5-1 u odlučujućem “tie-breaku”.


Susret je dva puta bio prekidan zbog kiše, a u završnici trećeg seta igračice su u nekoliko navrata morale sjedati na stolce kako bi se obrisale linije, no jaka kiša koja je počela padati kada je Vekić bila pet poena udaljena od pobjede konačnu odluku o pobjednici odgodila je za sljedeći dan.




U nastavku susreta tenisačice su odigrale 11 poena od kojih je čak osam bio “mini break“. Ruskinja je smanjila na 5-2, no Vekić je odgovorila s tri poena u nizu za vodstvo 8-2. Kod 9-3 je propustiča čak četiri meč lopte, ali je iskoristila petu za konačnih 10-7. Podsjetimo, kod rezultata 6-6 u odučujućem setu igra se produženi tie-break do 10.


Vekić u 2. kolu očekuje još jedna Ruskinja, Ljudmila Samsonova koja je u prvom kolu bila bolja od Talijanke Jasmine Paolini sa 6-2, 6-4.


Hrvatska tenisačica je protiv 20. tenisačice svijeta do sada igrala jednom, prije četiri godine na Roland Garrosu kada je slavila sa 6-2, 6-4.