Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

ATP Indian Wells

Felix Auger-Aliassime posljednji četvrtfinalist turnira u Indian Wellsu

Autor: Hina

15.03.2023. 12:46
Felix Auger-Aliassime posljednji četvrtfinalist turnira u Indian Wellsu

Foto: Felix Auger-Aliassime/Foto REUTERS

U četvrtfinalu će Auger-Aliassime igrati protiv Španjolca Carlosa Alcaraza, prvog nositelja Indian Wellsa



Kanadski tenisač Felix Auger-Aliassime posljednji je četvrtfinalist ATP turnira u Indian Wellsu nakon što je u dramatičnom meču pobijedio domaćeg aduta Tommyja Paula.


Auger-Aliassime, inače osmi nositelj, pobijedio je 3-6, 6-3, 7-6(6) te je pritom u trećem setu spasio šest meč-lopti protiv američkog tenisača.


Paul je treći set prvo otvorio s 3-0, ali je Auger-Aliaasime uzvratio s tri gema u nizu. Izjednačena borba trajala je u nastavku pa do kraja meča, ali je Paul propustio brojne prilike da se on nađe među osam najboljih na turniru.




Prvu veliku Paul je propustio kod vodstva 6-5. Tada je na servis suparnika imao tri vezane meč-lopte, ali se Auger-Aliassime izvukao iz te situacije tako što je osvojio pet poena u nizu, čime je izborio tie-break.


Novu veliku šansu Paul je imao u tie-breaku u kojem je vodio 6-3. Imao je, dakle, nove tri vezane meč lopte, ali i to je spasio Kanađanin koji je još jednom nanizao pet poena, a oni su ga tom prilikom odveli do pobjede.


„Uvijek pokušavam ostati pozitivan u meču pa tako i u tim situacijama. Ne znam kako sam spasio svih šest meč lopti. Spasiš jednu i ideš dalje. Spasiš drugu, igraš, fokusiraš se na svaki idući poen i to je to“, rekao je Auger-Aliassime.


U četvrtfinalu će Auger-Aliassime igrati protiv Španjolca Carlosa Alcaraza, prvog nositelja Indian Wellsa.