Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svjetski vaterpolski kup

Hrvatske vaterpoliste u ožujku očekuje Svjetski kup u Zagrebu, poslužit će za tempiranje forme uoči SP-a

Autor: Hina

16.02.2023. 14:44
Hrvatske vaterpoliste u ožujku očekuje Svjetski kup u Zagrebu, poslužit će za tempiranje forme uoči SP-a

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Hrvatska će turnir otvoriti 8. ožujka protiv SAD-a, 9. ožujka slijedi dvoboj protiv Francuske, 11. ožujka protiv Italije, 12. ožujka protiv Japana te će ga zatvoriti 14. ožujka protiv Mađarske



ZAGREB  Na bazenu Mladosti uz Savu od 8. do 14. ožujka održat će se prvo izdanje Svjetskog kupa u vaterpolu, a uz aktualnog europskog prvaka Hrvatsku nastupit će još reprezentacije Francuske, Mađarske, Italije, Japana i SAD-a.


“Očekuje nas prvo izdanje Svjetskog kupa, novog natjecanja u svijetu vaterpola. Svjetski kup odigrava se u dvije skupine sa po šest reprezentacija. Hrvatska je dobila privilegiju da se jedna skupina odigrava upravo u Zagrebu, uz izuzetno jake protivnike. Očekuje nas pet jakih utakmica što će biti sjajna prilika da uz takve protivnike pokušamo tempirati formu za najbitnije natjecanje ove godine, odnosno Svjetsko prvenstvo”, prokomentirao je izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.


“Pozivam sve gledatelje na turnir Svjetskog kupa. U skupini smo s Italijom, Mađarskom, Italijom, Japanom, SAD-om i Francuskom. Očekuje nas naporan ritam s pet utakmica u tjedan dana, što će biti odličan mini test za ono što nas očekuje ovo ljeto, odnosno Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo dobro igrati i da ćemo ostvariti plasman u završnicu superfinala”, najavio je turnir reprezentativac Luka Bukić.




Hrvatska će turnir otvoriti 8. ožujka protiv SAD-a, 9. ožujka slijedi dvoboj protiv Francuske, 11. ožujka protiv Italije, 12. ožujka protiv Japana te će ga zatvoriti 14. ožujka protiv Mađarske.


U isto vrijeme kada se odigrava zagrebački turnir, u Crnoj Gori će se igrati skupina B u kojoj su reprezentacije Grčke, Srbije, Španjolske, Gruzije, Australije i Crne Gore.


Jedini siguran učesnik Superfinala Svjetskog kupa je reprezentacija SAD-a koja će biti domaćin završnog turnira, dok prolaz na završnicu izboriti još dvije momčadi iz naše skupine te tri momčadi iz skupine koja se odigrava u Podgorici.