Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mini pripreme

Ivica Tucak okupio reprezentativce u Budvi, "Barakudama" predstoje prijateljske utakmice protiv Crne Gore

Autor: Hina

26.01.2023. 13:46
Ivica Tucak okupio reprezentativce u Budvi,

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Ovo okupljane će nam poslužiti kao sjajna priprema za Svjetski kup koji će se održati u Zagrebu početkom ožujka - kazao je izbornik Ivica Tucak



BUDVA Hrvatska vaterpolska reprezentacija okuplja se u Budvi gdje će od 26. do 28. siječnja održati mini pripreme s reprezentacijom Crne Gore u sklopu kojih će se odigrati i prijateljska utakmica dviju reprezentacija.


“Očekuje nas nekoliko trening utakmica od kojih će jedna biti službena. Nažalost, na ovom okupljanju nismo u kompletnom sastavu, s obzirom na obveze igrača koji igraju u inozemnim klubovima. Stoga smo bili prisiljeni pozvati igrače koji igraju isključivo u hrvatskoj ligi. Pritom, imali smo problema i s ozljedama. No ovo okupljane će nam poslužiti kao sjajna priprema za Svjetski kup koji će se održati u Zagrebu početkom ožujka,” kazao je izbornik Ivica Tucak.


Iduće okupljanje reprezentacije bit će u Zagrebu, uoči nastupa na turniru Svjetskog kupa koji će se održati od 8. do 14. ožujka na Mladosti. Osim domaćina, nastupit će i reprezentacije SAD-a, Mađarske, Francuske, Italije i Japana. Tri najbolje plasirane reprezentacije osigurat će nastup na završnici Svjetskog kupa krajem lipnja.




“Iz Budve se vraćamo u nedjelju te igrači nastavljaju sa svojim klupskim obvezama. Nakon toga nam slijedi ponovo okupljanje 6. ožujka u Zagrebu, gdje nas već dva dana kasnije očekuje prva utakmica turnira, protiv reprezentacije SAD-a,” najavio je izbornik Tucak.


Na ovom okupljanju izbornik je okupio sljedeće igrače: Toni Popadić, Ivan Marcelić, Jerko Jurlina, Goran Grgurević, Loren Fatović, Jerko Marinić Kragić, Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Filip Kržić, Dario Rakovac, Jerko Penava.