Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ČAVLE RALLY CHALLENGE

Juraj Šebalj i Marijan Stublić pobjednici 1. Čavle Rally Challengea

Autor: Zadarski list

12.11.2022. 20:45
Juraj Šebalj i Marijan Stublić pobjednici 1. Čavle Rally Challengea

Foto: Čavle Rally Challenge



Prvi puta u povijesti održan je Čavle Rally Challenge i njegovi, prvi, povijesni pobjednici su Juraj Šebalj i Marijan Stublić u Toyoti Yaris GR. Na 6 od 9 brzinaca bili su najbrži i njihova pobjeda u niti jednom trenutku nije došla u pitanje.   Pobjedom na Čavlima Šebalj i Stublić stigli su do naslova prvaka Hrvatskog auto i karting saveza.


Drugo mjesto osvojila je posada Kramer i Kvick u Peugeotu 208 Rally4 te su tako osvojili naslov prvaka Hrvatske. Austrijanac koji vozi s licencom AK Rijeka i iskusna suvozačica iz Danske b bili su najbrži na 2 od 3 brzinska ispita na Grobniku. Iza pobjedničke posade Šebalj – Stublić zaostali su 41,9 sekundi, dok su ispred trećih Viliama Prodana i Zorana Raštegorca u Renaultu Clio Rally4 imali 49,1 sekundu prednosti.


Na Čavle Rally Challengeu odlučen je i prvak Hrvatske u klasi 4. Izborila ga je drugim mjestom posada Igor Mandić i Albert Ivančić u MG-u ZR 105. Za pobjednicima klase Vjekoslavom Čičkom i Eugenom Kokolićem u Renaultu Cliu Rally5 zaostali su 36,6 sekundi, dok su na posljednjem brzinskom ispitu iskoristili izvrtanje Marsela Katića i Denisa Rubinića u VW Polu 1.4 16v.




Pobjednici klase 3 bili su Tomas Hrvatin i Đani Simčić s Renaultom Cliom RS, na ovom rallyu ukupno su završili peti. Oni su svoj naslov osigurali već ranije.


Nastupilo je ukupno 30 posada, a po prvi put u Prvenstvu Hrvatske sve su prijavljene posade doista i nastupile na rallyju. Do cilja ih je stiglo 25, svih pet posada koje su odustale bile su prisiljene na to zbog kvarova ili blažih izlijetanja sa staze. Vozilo se ukupno devet brzinskih ispita, po tri na stazi Automotodroma Grobnik, Platku i Gornjem Jelenju. Natjecanje je organizirao AK Poreč Motorsport uz suorganizatora AK Skok Racing 1993 uz pokroviteljstvo Općine Čavle i Turističke zajednice općine Čavle.