Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NFL liga

Kansas City Chiefsi i Philadelphia Eaglesi izborili nastup na 57. Super Bowlu koje se igra sredinom veljače

Autor: Hina

30.01.2023. 10:11
Kansas City Chiefsi i Philadelphia Eaglesi izborili nastup na 57. Super Bowlu koje se igra sredinom veljače

Foto: Harrison Butker/Foto REUTERS

Chiefsi su nastup na 57. Super Bowlu osigurali nakon tijesne pobjede protiv Cincinnati Bengalsa, a Eaglesi su bili uvjerljivi protiv San Francisco 49ersa



KANSAS CITY  Kansas City Chiefsi i Philadelphia Eaglesi borit će se za NFL naslov.


Chiefsi su nastup na 57. Super Bowlu osigurali nakon tijesne pobjede protiv Cincinnati Bengalsa, a Eaglesi su bili uvjerljivi protiv San Francisco 49ersa. Zadnja utakmica NFL sezone igrat će se u noći s 12. na 13. veljače u Glendaleu u Arizoni.


Philadelphia je iskoristila probleme s ozljedama San Francisca u finalu NFC-a pobjedom 31-7, dok je utakmica za naslov AFC-a između Chiefsa i Bengalsa odlučena pogotkom iz igre sa samo tri sekunde do kraja regularnog dijela.




Ključni moment u pobjedi Chiefsa bio je grubi prekršaj od 15 jardi nakon što je Joseph Ossai omao Patricka Mahomesa. Chiefsi su iskoristili posjed u posljednjih 30 sekundi, a Harrison Butker je zabio sa 45 jardi i odveo Kansas City do Super Bowla.


U finalu će tako snage odmjeriti najbolji dodavači ove sezone i kandidati za MVP-a 27-godišnji Mahomes i Jalen Hurts u Eaglesima. Glavni trener Kansasa Andy Reid pokušat će osmisliti taktiku protiv momčadi koju je vodio 14 sezona.


Harrison Butker je svojim golom s 45 jardi osigurao peti nastup na Super Bowlu u povijesti i treći u posljednje četiri godine.


Eaglesima je ovo četvrti nastup u finalu NFL-a, a zadnji su put pobijedili New England Patriotse 2018. za jedini naslov u povijesti.


Obje momčadi završile su regularni dio sezone s omjerom pobjeda i poraza 14-3, te su dobile još dvije utakmice u doigravanju. Chiefsi su prethodno pobijedili Jacksonville Jaguarse 27-20 u polufinalu AFC-a, a Philadelphia je pobijedila New York Giantse 38-7 i plasirala se u finale NFC-a.