Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Svjetski skijaški kup

Lara Gut-Behrami u posljednjoj utrci osvojila superveleslalomski naslov

Autor: Alen Plahinek

16.03.2023. 10:56
Lara Gut-Behrami u posljednjoj utrci osvojila superveleslalomski naslov

Foto: Reuters



Drugi dan završnice Svjetskog skijaškog kupa rezerviran je za superveleslalom, a na stazu su prve izašle skijašice. Ovo je ujedno bila i jedna od rijetkih disciplina u kojima se nije znalo tko će osvojiti mali Kristalni globus. Prije utrke vodeća je bila Elena Curtoni s 332 boda, druga Lara Gut-Behrami s 313 bodova, treća Cornelia Huetter s 307 bodova te četvrta Ragnhild Mowinckel s 306 bodova.


Današnju pobjedu, a ujedno i mali kristalni globus osigurala je Gut-Behrami s vremenom 1:26.70. Druga je završila Talijanka Federica Brignone s 22 stotinki zaostatak, a treća Mowinckel koja je zaostala 47 stotinki. Vodeća prije posljednje utrke Curtoni, nije izdržala pod pritiskom i loše je odskijala te je završila na tek 10. mjestu s preko sekunde zaostatka.


Ovo je bila tek druga ovosezonska pobjeda ove sezone, no tijekom cijele sezone bila je u samom vrhu.




Za Gut-Behrami ovo je bio treći mali Kristalni globus u karijeri u ovoj disciplini. Osim malih, osvojila je i veliki Kristalni globus 2016. godine te zlatnu medalju s Olimpijskih igara u Pekingu prošle godine.


Nakon skijašica na istu stazu dolaze skijaši u čijem je poretku sve već riješeno. Marco Odermatt je već davno osigurao mali Kristalni globus u ovoj disciplini.